NEOČEKIVANI GAF

Je li moguće da se ovo dogodilo miljeniku ljubitelja Formule 1!?

15.05.2018 u 08:52

Bionic
Reading

Iako se incident nije vidio u izravnom prijenosu, službena stranica Formule 1 otkrila je dan kasnije kako je Daniel Ricciardo uspio izgubiti kontrolu nad svojim Red Bullom pod virtualnim sigurnosnim automobilom tijekom Velike nagrade Španjolske...

Cijeli svijet se smijao Romainu Grosjeanu koji se pod sigurnosnim automobilom zabio u zid u Azerbajdžanu, no takav gaf čini se da se može dogoditi i onima najboljima.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Dokazao je to Daniel Ricciardo, jedan od miljenika ljubitelja Formule 1, koji je završio tek na petom mjestu u nedjelju u Barceloni, dok se njegov timski kolega Max Verstappen našao na postolju.

Iako je vozio najbrži krug utrke u samoj završnici, Australac je s velikim zaostatkom ušao u cilj, a nikome nije bilo jasno gdje je izgubio vrijeme, sve dok dan kasnije Formula 1 na svom Twitter profilu nije otkrila što se zapravo dogodilo.

Uspio je Ricciardo izgubiti kontrolu nad bolidom pod virtualnim sigurnosnim automobilom, u fazi utrke kad se od vozača traži da voze 40% sporije nego inače.

'Okrenuo sam se, mučeći se sa zagrijavanjem guma i to me izbacilo iz borbe za sam vrh. Imam sreće što zidova nije bilo u blizini,' priznao je 28-godišnjak.

Bila je to početnička pogreška, netipična za pobjednika šest F1 utrka i čovjeka koji je svoj ugled stvorio atraktivnim pretjecanjima na stazi. Gaf se dogodio baš u fazi njegovih pregovora s Mercedesom, Ferrarijem i Red Bullom o ugovoru za sljedeću sezonu. Poslodavci vjerojatno neće posumnjati u njegove sposobnosti zbog jednog trenutka slabosti, ali svakako je neugodno iznenadio ovim potezom...