FANOVI NESTRPLJIVO ČEKAJU

Je li moguć povratak velikog šampiona i može li on uopće doći do meča s Miočićem?

11.09.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Kada je nedavno objavljeno da Cain Velasquez već sada pregovara s velikim pro-hrvačkim promocijama, i oni koji su gajili najveću nadu da će se bivši UFC prvak vratiti u Octagon, su odustali

U najnovijem intervjuu, koji je Velasquez dao Arielu Helwaniju, Meksikanac šokira i najavljuje povratak u elitnu MMA pormociju.

'Da, borit ću se ponovno. Osim, ako mi netko ne kaže drugačije. Volio bih se ponovno boriti, ali volio bih nastaviti baviti se i ovime', izjavio je Cain, a prenosi Fight Site, te je dodao:

'Mislim da bi bilo moguće baviti se paralelno s obadvije stari. Ako bi naravno svi bili složni da je to u redu. Ja naravno vjerujem da imam pravo na to, ali vidjet ćemo tek što će se događati u tom pogledu.'

U prošlosti je UFC imao vrlo jasna pravila i nije dozvoljavao svojim borcima nastupe u drugim disciplinama, pa makar one bile i pro-hrvanje. Razlog je rizik od ozljeda koje su realna mogućnost, a na koji nisu bili spremni.

Zanimljiv podatak jest da je i legendarni Fedor Emelianenko djelomično (bilo je i drugih razloga) ostao izvan UFC-a radi odredbe ugovora da se ne smije paralelno natjecati na sambo turnirima. No, posljednjih godina se situacija ipak omekšala pa se sada UFC borci, pa čak i velike zvijezde, redovito pojavljuju na BJJ turnirima.

MMA borac Cain Velasquez Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Bivši UFC prvak će svoj drugi 'pro-wrestling' nastup odraditi u 'Lucha Libre Tripe A' organizaciji sljedećeg mjeseca. A nakon toga ima još dva ugovorna meča. Govoreći o eventualnom povratku u UFC, Velasquez nije želio otkriti nikakve rokove. U posljednjem povratničkom UFC meču je poražen prekidom u prvoj rundi od Francisa Ngannoua. Govorilo se o ozljedi koljena, no pokazalo se da ga je Kamerunac zapravo nokautirao praktički prvim udarcem koji je bacio.

Inače, zlatne godine Velasqueza u UFC-u su bile od 2008. do poraza od Werduma 2015. U tome razdoblju je dva puta osvajao teškaške naslove, može se pohvaliti da je dva puta u nizu obranio titulu (nadmašio ga je Stipe Miočić s tri obrane zaredom) i jedan je od rijetkih velikana koji se nije borio s Miočićem. Realno, teško da će ikada više i doći do te prilike.