FRKA NA PRVOM NASTUPU

Je li Matt Siddall novi zagrebački Morency?

04.01.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Matt Siddall doveden je u Medveščak kao zamjena za ozlijeđenog Pascala Morencyja i već je na prvom nastupu u Linzu dokazao da se od njega zaista mogu očekivati potezi zbog kojih je njegov prethodnik postao ljubimac navijača

Očekivanja navijača bit će velika i bit će zanimljivo vidjeti kako će se Matt Siddall snaći u takvom ozračju. 27-godišnji Kanađanin stigao je u Zagreb bez previše europskog iskustva i kao zamjena za hokejaša koji je u samo pola sezone ostavio jači pečat na navijače nego neki igrači koji su u Medveščaku već dvije ili tri godine.

Pascal Morency definitivno je osoba koju tribine žele vidjeti u dresu 'medvjeda' i iduće godine, jer on nikoga nije ostavio ravnodušnim nakon svojih tučnjava, provokacija, ali i igre. Iako to sve zvuči prilično opako, hokej je takav sport u kojem je puno toga dopušteno. Uostalom, i sam Morency nam je svojedobno rekao da jako dugo pamti ako nekome duguje bubotak, no nakon što se stvar riješi skidanjem rukavica, bez obzira na pobjednika tučnjave, problem je riješen, svatko ide svojim putem i nema zamjerki.

Siddall je očito pomno odabran kao Pascalova zamjena. U prvoj utakmici za Medveščak, kod vodeće ekipe Ebela, u jednom je trenutku dobrano nagruvao suparnika na pleksi, a zatim se očekivano suočio sa srdžbom još jednog suparnika koji je branio svog suigrača. Siddall je očito dobro uvježban jer je odmah šakom pogodio protivnika, no do daljnje tučnjave nije došlo s obzirom da su obojica 'pjetlića' završila na ledu.

Tako je sa 17 minuta kazni okončao svoj premijerni nastup za 'medvjede' i zaradio jednu utakmicu neigranja pa ga u petak u Beču nećemo gledati. Sad, dakle, znamo da je i Siddall prgavac koji je i doveden u momčad zato da tu i tamo napravi reda među suparnicima. No pitanje je kakav je kao igrač. Morency se tu pokazao jako dobrim.

'Teško je reći kakav je samo na temelju snimki. Igrača treba gledati u cijeloj utakmici, a ne samo u sažecima koji pokazuju najbolje što zna. U Linzu je imao malo prilike za pokazivanje. Umor je učinio svoje jer smo ga tek u utorak mogli registrirati s obzirom da je ponedjeljak bio neradni dan u Austriji. I on je puno telefonirao, tražili su se papiri iz Engleske i Kanade, uz to nije imao puno vremena za uigravanje, pa je stigla i ta tučnjava. Sve u svemu, još trebamo pričekati za konačnu procjenu', kazao nam je dan nakon pobjede u Linzu (4:1) sportski direktor kluba Dragutin Ljubić.

Ipak, statistike radi, valja naglasiti da je Siddall igrao u napadačkoj liniji u kojoj su još Truhno i Day, pa se može zaključiti da trener Marty Raymond itekako vjeruje u njegove igračke kvalitete. Zagrebačka publika upoznat će ga 8. siječnja u Areni.