ht prva liga

[VIDEO] Je li Inter zakinut na Poljudu? Evo što o tome kažu treneri Tomislav Ivković i Igor Tudor

05.06.2020 u 23:24

Bionic
Reading

Hajduk je u prvoj utakmici nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, u 27. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića 2:1. No, s pravom se postavlja pitanje jesu li gosti zakinuti, dojam je kako je VAR 'pogurao' domaćine prema pobjedi

'Nije mi drago zbog svega što se događalo. Čestitam Hajduku na pobjedi... Nikad ne pričam o sucima, ali ovo nije put za boljitak našeg nogometa. Hajduk je dominirao, mi smo uspjeli zatvoriti sve puteve prema našem golu', kazao je nakon susreta razočarani trener Intera Tomislav Ivković.

'Pokazali smo karakter, ali treba i malo sreće. Navodno je utakmica trajala 112 minuta, ja sam mislio da igramo košarku i da je na našoj klupi Novosel, a na Hajdukovoj Skansi. Ništa, svaka je pobjeda zaslužena, čestitam Hajduku na pobjedi. Mi smo odigrali koliko smo mogli, dali smo maksimum. Potrošili smo se kao da smo igrali tri utakmice. A odluke koje su donesene ne možemo promijeniti', razmišljao je Ivković i nastavio:

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Igrači su se pridržavali dogovora, ali rano smo ostali s igračem manje i ja im nemam što predbaciti. Ako se budemo tako odgovorno ponašali i igrali, ne bojim se za budućnost naše momčadi... Meni je najvažnije da su moji igrači karakterno odgovorili i borili se do kraja. Za kraj, sudac Bebek ima 300 utakmica u nogama i bogato iskustvo i ako je zvao glavnog suca, znači da nešto postoji. A sudac koji ima toliko utakmica, ne zove ga bez veze. Ali, riješeno je tako kako je riješeno.'

  • +15
NK Hajduk - NK Inter Zaprešić; HT Prva liga; 27. kolo, 5.6.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivkovića muči situacija kod dosuđenog jedanaesterca... >> POGLEDAJTE OVDJE

'Nije mi jasna situacija kod penala, suci su zaustavili snimku kad je lopta bila u visini koljena, a ne kada je igrač Hajduka stopalom vratio loptu nazad. Gledao sam i ja snimku sa sucima... Moji igrači mi tvrde, zapravo čak mi se i kunu da je lopta bila pola metra vani. No, suci su odlučili tako kako su odlučili i sad povratka više nema. Ostale sporne situacije? Ne mogu pričati o tome, ja sam samo razmišljao kako voditi utakmicu i kako dohvatiti što bolji rezultat. Nisam ja taj koji se bavi sudačkim odlukama', zaključio je razočarani trener Intera.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Igora Tudora razveselila su tri osvojena boda...

'Bilo je tu svega... Na kraju je važno sa smo osvojili tri boda. I to u prvoj utakmici koja nikad nije lagana', kazao je trener Hajduka i nastavio:

'Baš je bilo svega, i drame, i veselja na kraju... Najvažnija je pobjeda. Prva je bila utakmica nakon dugo vremena, dosta igrača je to i osjećalo, a kad tome dodamo da nije bilo publike, onda je to nešto posve drugačije. Puno nervoze, isključenje, VAR... Ma svega je bilo.'

Njegovi su igrači bilo poprilično nervozni, osjetilo se to...

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

'Mi smo se sami doveli u tu nervozu s one tri, četiri dobre situacije koje nismo iskoristili, pa onda onaj gol koji smo primili kako smo primili... Sve to je utjecalo na nas i na našu igru', kaže trener Hajduka Igor Tudor kojeg je na kraju ipak nešto i oduševilo:

'Ovo s pet zamjena, ma to je jedna posve druga priča, fantastična stvar, to je trebalo uvesti prije deset godina. Ja se nadam da će ovo ostati i ubuduće, daje nam puno mogućnosti, famozna stvar s trenerskog aspekta... Nama je večeras donijelo pobjedu, a nadam se da ćemo i dalje rasti, pogotovo kad dođe publika, jer znamo što nama znače navijači', zaključio je Tudor.

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Inter Zaprešić20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26212365
2.Rijeka26145747
3.Lokomotiva26144846
4.Hajduk26136745
5.Osijek26119642
6.Gorica2698935
7.Slaven Belupo26751426
8.Istra 196126471519
9.Inter Zaprešić26381517
10.Varaždin26381517

Sljedeće utakmice

6.6.Slaven Belupo-Gorica
6.6.Varaždin-Dinamo Zagreb
7.6.Istra 1961-Rijeka
7.6.Lokomotiva-Osijek
11.6.Inter Zaprešić-Gorica