DEFINITIVNO DOLAZI KRAJ

Javno prekrižili zvijezdu zbog koje su u Španjolskoj mjesecima rušili hrvatskog kapetana Luku Modrića

23.11.2020 u 11:59

Bionic
Reading

Danski veznjak Christian Eriksen (28) definitivno je prekrižen u milanskom Interu i u siječnju bi najbolje za njega bilo da pronađe klub u kojem će nastaviti karijeru

Jedno je kad o tome pišu novinari ili priča 'ulica', a drugo kada to javno kažu u samom klubu. Upravo to je napravio izvršni direktor Intera Beppe Marotta.

'Trener Conte je o tome govorio na preopširan način. Jasno dodajem da nogometaša nećemo zadržavati ako zatraži transfer. Conte koristi Eriksena s poštovanjem prema igraču i klubu. Trenutno nema pristiglih ponuda, ali u odgovarajuće vrijeme pokušat ćemo donijeti ispravne odluke', izjavio je Marottta koji je priznao da Danac ne radi nikakve probleme zbog svojeg statusa, ali mu isto tako sugerira da je najbolje rješenje za sve njegov odlazak.

I bivši branič Intera Riccardo Ferri podsjeća da Eriksen mora pružiti puno više ili...

'Razdoblje prilagodbe je gotovo. Do sada nismo ništa vidjeli. On nije prosječan nogometaš, mora pokazati puno više.'

Danski veznjak došao je u Inter u siječnju ove godine za 27 milijuna eura iz Tottenhama te potpisao do ljeta 2024. Spominjalo se da mu je vrijednost oko 100 milijuna eura, ali mu je izlazio ugovor s londonskim klubom i 'Spursi' su ga bili prisiljeni prodati za puno manji iznos.

  • +5
Danski nogometaš Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: SIMONE ARVEDA

Inače, Eriksen je igrač koji ima neke poveznice s Lukom Modrićem. Sudbine su im se gotovo ispreplele, ali gotovo... Obojica su uspješno igrali u Tottenhamu, ali se hrvatski kapetan prodao u Real Madrid, a Danac u Inter. No i Eriksen se dovodio u vezu s Realom i to upravo kao zamjena za Modrića kojeg su španjolski mediji dugo selili sa Santiaga Bernabeua, a Eriksena su vidjeli kao nasljednika.

Na kraju taj transfer propao, a danski veznjak stagnira u Italiji gdje mu utjeha može biti godišnja plaća od 10 milijuna eura koja je zapravo i najveća prepreka u pregovorima sa zainteresiranim klubovima.