kamo će ivan?

Javio se još jedan španjolski klub koji bi htio Rakitića; s time da su u Sevilli svjesni kako za Hrvata nemaju novca

30.04.2020 u 21:12

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaši Villarreal i Sevilla poručili su u četvrtak kako bi voljeli vidjeti Ivana Rakitića u svojim redovima, čime su jedina dva kluba koja su potvrdila interes za njime, no svjesni su da će ga teško dovesti iz Barcelone.

Rakitić, 32-godišnji vezni igrač, rekao je u četvrtak za novine Marca kako bi trebalo što prije nastaviti španjolsko prvenstvo zaustavljeno 13. ožujka zbog koronavirusa.

'Svidjela mi se Rakitićeva poruka, a osim toga sviđa mi se kao nogometaš. Bude li iduće godine htio doći u Villarreal, tu smo', izjavio je Fernando Roig, predsjednik Villarreala, za radijsku postaju COPE upitan o izjavi da se nastavi prvenstvo.

Villarreal zauzima osmo mjesto s 20 bodova manje od vodeće Barcelone.

Rakitić s katalonskim klubom ima ugovor do 30. lipnja 2021. godine a ovaj mjesec je rekao medijima kako želi ostati do kraja ugovora, a ne bude li moguće da će sjesti i razmisliti o budućnosti.

Mediji, smatrajući kako ga Barcelona želi prodati, nagađali s imenima raznih klubova proteklih dana no među njima je jedino Sevilla, bivši Rakitićev klub, zainteresirana ali nema novca za njegov transfer.

'Rakitić ovdje može doći samo ako ne budemo morali platiti odštetu Barceloni. A to je trenutno nemoguće', rekao je u četvrtak dužnosnik Seville u telefonskom razgovoru za Hinu.

'Ne radi se o tome da sada nemamo novca zbog gospodarske krize izazvane koronavirusom, no sada ne možemo plaćati izrazito visoke odštete za igrače starije od 30 godina', dodao je.

Nije htio reći koliko bi bili spremni platiti za Rakitića koji je igrao ondje od siječnja 2011. do lipnja 2014. i gdje je u posljednjoj sezoni bio kapetan prilikom osvajanja Europske lige.

Rakitićeva cijena kreće se oko 20 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

'Niti Barcelona niti njegov agent nisu nam ga ponudili', rekao je dužnosnik Seville koja drži treće mjesto u španjolskom prvenstvu te se ove sezone nada novom osvajanju Europske lige.

Rakitić je ovaj mjesec rekao kako Sevillin sportski direktor Monchi ima njegov broj mobitela no da ga nije zvao. Dodao je, međutim, da zasad razmišlja samo o ostanku u Barceloni. Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu i sportski direktor Eric Abidal nisu se proteklih mjeseci izjasnili o budućnosti dokapetana hrvatske reprezentacije.

Neki mediji su izvijestili kako bi ga Atlético Madrid htio dovesti no crveno-bijeli nisu u potrazi za veznim igračem te su odbacili tu mogućnost.

'S naše strane nema ničega', rekao je u četvrtak glasnogovornik Atlética.