brend u akciji

Javio se Davor Šuker; evo što kaže o finalu Lige prvaka i današnjem nogometu

11.05.2017 u 21:04

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker napokon se pojavio u medijima. Kad već zaobilazi domaće, 'ohrabrio' se i opustio u razgovoru za španjolsku Marcu...

Šteta što španjolske novinare ne zanimaju problemi hrvatskog nogometa i nogometne infrastrukture, pa su s Davorom Šukerom (49) odradili lagani posao. Jasno, pričali su od finalu Lige prvaka koju je Šuker s madridskim Realom osvojio 1998. godine. Baš protiv Juventusa...

'Mislim da će Real pobijediti Juventus, madridska momčad je uvijek favorit, a u svojim redovima ima dvojicu odličnih hrvatskih nogometaša. U finalima su šanse uvijek 50:50, Juventus ima odlične igrače koji su 'gladni' trofeja, što je izuzetno važno u finalu. Kad dođem u Cardiff, dat ću konačnu prognozu, ali sam siguran da će Real pobijediti. To je najbolja momčad na svijetu', rekao je predsjednik HNS-a te se prisjetio finala iz 1998. godine u kojemu su 'kraljevi' pobijedili Juve.

'Očekivanja su bila velika, sjećam se utakmice kao da je bila jučer. Sjećam se dolaska na stadion, u hotel, baš svega... Nisam imao problema sa spavanjem te noći uoči finala, nisam bio preplašen ni nervozan. Dapače, znali smo da smo najbolja momčad, da možemo pobijediti svakoga. Predragu Mijatoviću sam rekao da ćemo pobijediti 1:0', kazao je nekadašnji napadač Osijeka, Dinama, Seville, Reala, Arsenala, West Hama i hrvatske reprezentacije.

Za kraj je Davor Šuker istaknuo kako se ovogodišnji finale ne može uspoređivati s onim iz 1998. godine.

'Nogomet se otada puno promijenio. Brzina lopte je drugačija, promijenila su se pravila, pa čak i ponašanje igrača s izborom kopački i tetovažama. Mi smo tada imali bolju tehniku. Statistički gledano, imali smo tada najbolju momčad i osvojili smo sve s Fabijem Capellom kao trenerom. Imali smo kvalitetu i mogli smo zabiti tri ili četiri gola svakome', zaključio je Davor Šuker.