KVALIFIKACIJE ZA SP

Japan, Južna Koreja i Australija osigurali nastup u JAR-u

06.06.2009 u 19:07

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Japana prva je kroz kvalifikacije izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici: Potom su isto učinili Južna Koreja i Australija

Japanci su nastup na SP izborili točno godinu i tri dana prije početka završnog turnira zahvaljujući pobjedi od 1-0 na gostovanju kod Uzbekistana u Taškentu kojom su osigurali jedno od prva dva mjesta u skupini 1 završnog kruga azijskih kvalifikacija.

Pogodak vrijedan plasmana na SP postigao je Shinji Okazaki u devetoj minuti utakmice.

Nogometna reprezentacija Australije i teoretski je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici zahvaljujući neodlučenom rezultatu 0:0 na gostovanju kod Katara u Dohi u dvoboju skupine 1 završnog kruga azijske zone kvalifikacija. Australija je druga reprezentacija koja je već u subotu izborila nastup na SP nakon Japana koji je taj uspjeh osigurao 1:0 pobjedom na gostovanju u Uzbekistanu.

Nogometaši Južne Koreje po sedmi su se put zaredom kvalificirali na Svjetsko prvenstvo zahvaljujući 2-0 (2-0) pobjedi protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dubaiju u utakmici skupine 2 završne faze azijske zone.

Pogotke za odlazak u Južnoafričku Republiku postigli su Park Chu-young (5) i Ki Sung-yueng (37).

U drugoj subotnjoj utakmici ove skupine Sjeverna Koreja i Iran su u Pyeongyangu odigrali 0:0.