SNJEŽNA KRALJICA

Janica: Otišla sam prerano, ali na vrhuncu

23.11.2009 u 21:17

Bionic
Reading

Sa samo 24 godine i na vrhuncu Janica Kostelić je napustila surovi profesionalizam skijanja. U sezonama koje su uslijedile dosta se pisalo o njezinom mogućem povratku, no najbolja hrvatska sportašica to je negirala, ali sada je priznala da je otišla rano

Janica je zadnji put u Svjetskom kupu vozila u ožujku 2006, ali upiti o njezinom povratku ne prestaju.

Vožnja za pamćenje

'Već mi je to dojadilo. Kako im pada na pamet da bi se netko vratio nakon tri i pol godine. Raspituju se o tome i skijašice iz Svjetskoga kupa koje se valjda boje mene pitati, pa pitaju one oko mene, Ivicu, tatu, cure', rekla je Janica za Večernji list.

'Otišla sam rano, no nakon svih ozljeda bila sam zadovoljna osvojenim. U nekom trenutku morate napraviti rez. Oduvijek sam htjela iz sporta otići kada sam na vrhuncu. S jedne strane to nije dobro jer to znači da bih mogla još skijati vrhunski, no ne bih mogla podnijeti da se ponovo ozlijedim ili da me mlade, nabrijane rivalke ostavljaju iza sebe, da sam 15, da se vučem.'

U razgovoru je najuspješnija hrvatska olimpijka (četiri zlata) rekla da ne postoji nikakva tajna uspjeha, već sklop puno toga i ako ste vrijedni, možete puno toga napraviti.

Nije se moglo ni bez brata Ivice, za kojeg Janica kaže da je sada u najboljim godinama za skijaše, da se manje živcira i opterećuje te ako ga posluži zdravlje, da će u sljedećih nekoliko sezona stalno biti u vrhu.