MEĐU 25 NAJVEĆIH

Janica Kostelić 12. olimpijka svih vremena

11.02.2010 u 17:57

Bionic
Reading

Njemački Bild složio je prije Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru listu 25 najvećih sportaša u olimpijskoj povijesti, a u ugledno društvo je na 12. mjesto smjestio Janicu Kostelić

Najbolja hrvatska sportašica svih vremena Janica Kostelić je na olimpijskim igrama osvojila četiri zlata i dva srebra. Uspjesi u Salt Lake Cityju (2002) i Torinu (2006) bili su dovoljni da je Bild uvrsti među 25 heroja zimskih olimpijskih igara. Snježna kraljica je, prema Bildu, na 12. mjestu i najbolje je plasirana alpska skijašica u izboru.

Fenomenalne sportaše predvode dva Norvežanina, kao prvi skijaš-trkač Bjorn Daehlie (osam zlata i jedno srebro) i biatlonac Ole Einar Bjorndalen (pet zlata, tri srebra i jedna bronca). Treći je američki brzi klizač Eric Heiden s pet zlatnih medalja. Četvrta je njemačka klizačica Katarina Witt s dva zlata, a peta hokejaška reprezentacija SAD-a koja je u finalu 1980. svladala favorizirani SSSR.

Od skijaša, od Janice je bolje plasiran jedino Norvežanin Kjetil Andre Aamodt (deveti) kao jedini skijaš koji je u svojoj kolekciji ima četiri zlata, dok su iza naše skijašice plasirani Talijan Alberto Tomba (16.), Šveđanin Ingemar Stenmark (18.) i Švicarka Vreni Schneider (20.).

Izbor Bilda pogledajte OVDJE