wta nanchang

Jana Fett na terenu provela skoro tri sata, ali isplatilo se jer je prošla u drugo kolo

10.09.2019 u 13:33

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Nanchangu 7:6 (3), 2:6, 6:1 pobjedom protiv Ukrajinke Katerine Zavacke nakon dva sata i 43 minute igre.

Protiv tri godine mlađe Ukrajinke, 22-godišnja Fett je odigrala susret pun preokreta. U prvom je setu povela sa 2:0, samo da bi potom izgubila četiri gema zaredom. No, uslijedilo je novi niz Fett od tri uzastopna gema kojim je stigla do prednosti od 5:4 i servisa za set.

Tada je još jednom, po treći put u susretu, izgubila servis i to bez osvojenog poena da bi kod 5:5 propustila dvije 'break-lopte' za novu priliku. Ipak, Fett je odigrala bolji 'tie-break', osvojila je svih pet poena na servis suparnice, dok je ona ipak uspjela osvojiti dva od pet bodova na svom početnom udarcu.

Drugi je set bio poravnat do rezultata 2:2, a onda je Zavacka serijom od četiri gema stigla do poravnanja u susretu.

Iskusnija Fett bolje je odigrala treći set, a ključni se pokazao četvrti gem u kojemu je Vrbovčanka iskoristila petu 'break-loptu' u gemu u kojem je odigrano 20 poena. Fett je susret zaključila na svom servisu nakon još jednog maratonskog gema u kojem je realizirala petu meč-loptu.

Fett, trenutačno 326. igračica svijeta, u 2. kolu će igrati protiv Šveđanke Rebecce Peterson.