NAJBOLJI ŠESTI IGRAČ

James Harden u društvu Tonija Kukoča

11.05.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Košarkaš Oklahoma City Thundera, ljevoruki 22-godišnji James Harden proglašen je najboljim šestim igračem sezone u NBA ligi

Odigrao je Harden tijekom osnovnog dijela sezone 62 utakmice (od ukupno 66). U startnoj petorci počeo je samo dvije, a zanimljivo je kako su obje Thunderi izgubili.

Većinom je međutim ljevak meke ruke i iznimne eksplozivnosti igrao fantastično. Ulazeći s klupe ostvarivao je prosjeke od 31,4 minute, 16,8 koševa, 4,1 skoka, 3,7 asistencija i jedne ukradene lopte po utakmici. Po broju koševa i postotku šuta iz igre (49 posto), ostvario je najbolje brojke u karijeri.

Prošlog je mjeseca protiv Phoenixa prvi put u karijeri probio granicu od 40 poena, a sjajno je također igrao i kroz prvu rundu doigravanja na Zapadu, u kojoj su Thunderi 'pomeli' branitelje naslova, Dallas Maverickse, koji su ih lani dobili u konferencijskom finalu.

Tako se ljevoruki genijalni košarkaš Harden pridružio našem ljevorukom genijalcu Toniju Kukoču koji je istu nagradu osvojio 1996. kao član tada šampionskih Chicago Bullsa.

Zanimljivo je spomenuti kako je ovu nagradu prošle godine osvojio također ljevoruki košarkaš Lamar Odom (kao član LA Lakersa), a u sezoni 2007/08. tu je nagradu osvojio još jedan ljevak - Manu Ginobili (San Antonio Spurs). Očito ima nešto posebno u tim ljevacima…

James Harden Top 5 poteza