SUDAR ZVIJEZDA

James bolji od Kobea, Cavsi od Lakersa

22.01.2010 u 10:25

Bionic
Reading

U NBA-u su odigrane dvije utakmice, a u obje su poražene bile gostujuće momčadi iz Los Angelesa. Od LA Lakersa bolji je bio Cleveland 93:87, a od LA Clippersa Denver 105:85

Cleveland Cavaliersi ponovo su bili bolji od Los Angeles Lakersa. Nakon što su ih na Božić pobijedili u Staples Centru, Cavsi su ovoga puta slavili u svojoj Quicken Loans Areni 93:87.

Ključni igrač u 33. pobjedi Cavsa ove sezone bio je LeBron James sa 37 koševa, 5 skokova i 9 asistencija, pri čemu je 12 koševa zabio u posljednjoj četvrtini.

'Lakersi su najbolja momčad u ligi i svaka pobjeda protiv njih je sjajna,' kazao James.

Solidnu partiju protiv bivših suigrača pružio je i Shaquille O'Neal koji je ubacio 13 koševa, uz 6 skokova, dok su J.J Hickson i Anderson Varejao dodali po 11 koševa.

Prvi igrač Lakersa Kobe Bryant postigao je 31 koš, međutim imao je šut iz igre svega 38 posto (12-31). No, Bryant se može utješiti kako je postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige koji je stigao do brojke od 25.000 koševa, te ukupno petnaesti kojem je to uspjelo.

'Idući put moramo promijeniti način igre. Cavsi su iznimno snažna momčad koja igra čvrstu košarku. To nije dio našeg DNA. Moramo inzistirati na našem načinu igre,' kazao je Kobe.

U redovima Lakersa još su dvojica igrača upisala dvoznamenkasti broj koševa - Pau Gasol je postigao 13 koševa uz 8 skokova, a Lamar Odom po 10 koševa i skokova.

Poraz je upisala i druga momčad iz Los Angelesa. Clippersi su stradali na gostovanju kod Denvera 85:105. Vodeći strijelac lige Carmelo Anthony je zabio 28 koševa i upisao 10 skokova za pobjednički sastav, dok je Chauncey Billups dodao 20 koševa. Goste su predvodili Craig Smith sa 21 i Chris Kaman sa 18 koševa.