NEKI SE IZVUKU

James Blake: I u tenisu ima dopinga

28.08.2012 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon što je Američka antidopinška agencija (USADA) najavila oduzimanje svih sedam naslova s Tour de Francea Lanceu Armstrongu, doping je zadnjih dana opet postao glavna tema u mnogim sportskim krugovima

Američki novinari pitaju za mišljenje o ''slučaju Armstrong'' svakoga tko im dođe pred mikrofon, pa je tako bilo i s tenisačem Jamesom Blakeom. On ih je, poslije pobjede nad Lukašom Lackom u 1. kolu US Opena, iznenadio odgovorom.

'Siguran sam da i u tenisu postoje oni koji se dopingiraju i izvuku se. Nažalost, to je tako, ali nadam se da tenis radi najbolji posao u pokušaju da uhvati one koji pokušavaju prevariti sustav,' izjavio je nekadašnji četvrti igrač svijeta.

'Realno je da ima dopinga u situaciji u kojoj se vrti toliki novac. Kad je nagrada za pobjedu na US Openu 1.9 milijuna dolara, jasno je da će ljudi pokušati pronaći način da se dokopaju tog novca. Vjerujem, ipak, da dopinški kontrolori rade sjajan posao. Naravno da mi je povremeno neugodno ustajati u šest sati i urinirati u šalicu, ali oni samo rade svoj posao,' dodao je Blake.

Amerikanac se u konačnici osvrnuo i na slučaj jednog od najvećih biciklista ili jednog od najvećih prevaranata u sportskoj povijesti.

'Kao što je u bejzbolu postojala era steroida, tako je i biciklizam prošao razdoblje u kojem su svi bili sumnjivi. Nikad ne znaš, ali kao što je Armstrong i sam rekao, prošao je 500, 600 doping-testova. Nemam pojma. Uopće ne poznajem Lancea, nikad ga nisam sreo, ne znam kakva je osoba. Znam samo da je njegova priča, pobjeda nad rakom, inspirativna. Pomogao je mnogim ljudima i to je čudesno,' zaključio je Blake.