mađari stigli u split

Jaki mađarski adut poslao upozorenje: Hrvatska ima vrhunske igrače, ali to je nevažno kada izađemo na teren

09.10.2019 u 19:10

Bionic
Reading

U četvrtak od 20.45 sati pred 34.000 navijača na splitskom Poljudu, u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2020, snage će sučeliti Hrvatska i Mađarska. Igrači Zlatka Dalića su veliki favoriti, no bili su i u ožujku uoči ogleda u Budimpešti, pa su se kući vratili bez bodova

Mađarska nogometna reprezentacija u srijedu je stigla u Split, a uoči treninga pred novinare je stigao i golman Peter Gulacsi, inače vrata njemačkog RB Leipziga, koji ove sezone brani u velikom stilu.

U sedam utakmica primio je sedam golova, najviše u domaćem porazu od Schalkea (tri), ali recimo protiv Bayerna je primio samo jedan gol.

'Spremni smo za važnu utakmicu kakva je ova u četvrtak protiv Hrvatske. Igramo protiv odlične reprezentacije, ali smo dugo vremena na okupu, poznajemo se i vjerujemo u svoje sposobnosti. Pobijedili smo Hrvatsku u prvoj utakmici, a ako budemo pravi možemo to i ponoviti', hrabro je najavio golman Gulacsi, podsjetivši na poraz 1:2 Hrvatske u ožujku u Budimpešti.

Tada ga je Rebić matirao, ali Szalai i Patkai pak uzvratili su Lovri Kaliniću i Mađari su upisali pobjedu.

'Hrvatska ima vhunske igrače, svjetska imena, ali se ovdje igra za bodove i to neće biti važno kad izađemo na teren', završio je kratko izlaganje mađarski golman.

Marcu Rossiju (55), talijanskom stručnjaku koji je prošlog ljeta sjeo na mađarsku klupu jasno je da dolazi na prepuni Polju, na kojem će biti 32.000 hrvatskih navijača, dok će njhovih dvije tisuće sasvim sigurno biti nadglasani.

'Ako ćemo biti hrabri i agresivni imamo izgleda, ali na papiru Hrvatska je favorit,' kazao je mađarski izbornik Marco Rossi, prije nego je poveo momčad na poljudski travnjak.

'Znamo da nas očekuje vatrena atmosfera. Znamo sve o Hrvatskoj, o igračima, o načinu igre. Imate sjajnu i talentiranu ekipu, koju krasi borbeni duh. Za Hrvatsku sam navijao na svjetskom prvenstvu, ali sutra neću,' kazao je talijanski stručnjak.

Mađari su doputovali u Split s brojnim problemima oko sastava. Neće biti junaka naše prve utakmice Matea Patkaia, te Dominika Szoboszlaia i Krisztiana Tamasa, a upitan je i nastup Barnabasa Besea. Patkai je u ožujku ove godine bio strijelac pobjedničkog pogotka protiv Hrvatske (2:1), a zabio je i jedini gol u pobjedi protiv Walesa igranoj u lipnju ove godine.

'Imamo problema s ozljedama i žutim kartonima. U odnosu na utakmicu koja je igrana u Mađarskoj imat ćemo četiri nova igrača u momčadi pri čemu su trojica u sredini terena. No, bitna je organizacija i motivacija. Znamo tko smo mi, ali i znamo tko je Hrvatska.'

Rossi je tada iznenadio svog suparnika, sprema li neko iznenađenje za Split.

'Hrvatsku smo iznenadili u Budimpešti, teško je dva puta iznenaditi takvu ekipu. No bitno je da smo hrabri i puni samopouzdanja,' poručio je mađarski strateg.

Mađarska je na zadnjih 11 gostovanja u kvalifikacijama, Ligi nacija i prijateljskim dvobojima upisala samo jednu po pobjedu, uz čak osam poraza i dva neodlučena ishoda.

U ovom kvalifikacijama Mađarska je slavila u Azerbajdžanu (3:1), a poražena je u Slovačkoj (0:2).

Mađarska se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine E s devet bodova, koliko ima i Slovačka na drugoj poziciji. Na vrhu je Hrvatska sa 10 bodova.

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr