PRATITE NA MAXtv-u

Jadranski derbi u najgorem trenutku za Hajduk

07.08.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Nakon posrtaja u Zadru prošlog kola, a potom i ispadanja od Stoke Cityja u trećem pretkolu Europske lige, dolazak Rijeke na Poljud najgori je mogući scenarij za Splićane

HAJDUK - RIJEKA (20 sati, Arenasport 1, osnovni paket)

Dok se poraz od Zadra u prošlom kolu mogao isprati pobjedom i prolaskom u četvrto pretkolo Europske lige, poraz od Stoke Cityja neophodno je (naravno, riječ je o Hajduku) ispraviti pobjedom protiv Rijeke. Trener Hajduka Krasimir Balakov najavio je da je 'bilima' sada jedino preostalo boriti se u prvenstvu s Dinamom, iako su mnogi još prošlog vikenda rekli (i napisali) da je prvenstvo već riješeno.

Sada je pitanje kako će Balakov vratiti uzdrmanu momčad jer s igračkim kadrom ne može zamijeniti baš većinu 'istrošenih'. Stoga slobodno možemo napisati da jadranski derbi za Hajduk stiže u najgorem mogućem trenutku. Istina, Rijeka ove sezone nema megamomčad, ali nije baš ni tako bezazlena jer je u dva kola osvojila četiri boda i neimaština ju je dodatno motivirala.

'U Splitu nemamo što za izgubiti i idemo u miru koji smo si sami priskrbili dobrim startom', rekao je trener Horvat.

Također valja podsjetiti da su posljednja dva ogleda ovih klubova na Poljudu završila remijima, a završi li doista tako, to bi za Hajduk u ovom trenutku bilo ravno - porazu.