KOLIKO JOŠ MORA ČEKATI?

'Ja zaista jako poštujem Stipu Miočića i meni je jasno da on želi novac, a to je sjajna prilika'

03.12.2019 u 08:28

Bionic
Reading

Curtis Blaydes u pripremama je za veliki meč s Juniorom dos Santosom. 'Razor' će 25. siječnja na UFC-ovom Fight Nightu u Sjevernoj Karolini loviti treću uzastopnu pobjedu, ali i korak bliže borbi za titulu

Iako je pred njim okršaj s popularnim 'JDS-om', Blaydes je jedan velik dio razgovora s MMA Fightingom posvetio Stipi Miočiću. Neka pitanja o aktualnom teškaškom prvaku bila su jednostavno neizbježna, što je i normalno s obzirom na Curtisove ciljeve koji obuhvaćaju borbu za pojas.

'Stipe je očito zainteresiran za boksački meč s Tysonom Furyjem. To je nešto što bi moglo njegovu trilogiju s Cormierom staviti na čekanje. Ja se ne zamaram previše time. Sve je to malo kaotično i s takvim stvarima morate naučiti živjeti', komentirao Miočićevu želju Blaydes.

'Ja zaista jako poštujem Stipu. Meni je jasno da on želi novac, a to je sjajna prilika da ga ugrabi. Razumijem to. On bi u MMA-u uništio Tysona. Borba je to oko koje bi se vrtio ogroman novac, a i PPV prodaja bila bi sjajna', dodao je 'Razor', a prenosi Fight Site.

Ovaj 28-godišnji Amerikanac danas svoje vještine brusi u Elevation Fight Teamu, a nekoć je trenirao i s Miočićem o kojem ima samo riječi hvale. Iako razumije što Stipe pokušava postići s Furyjem, Blaydes se ipak potajno nada da će prvak ostati maksimalno usredotočen na UFC karijeru i svoje obveze u tom svijetu.

'Poštujem ga i razumijem zašto želi novac, ali to istovremeno utječe i na vremenski okvir oko mojih planova. No nemam namjeru napadati Stipu zbog njegove želje, razumijem ga. S druge strane, ipak sam ja u jeku svoje karijere i pitam se koliko dugo moram čekati za napad na pojas? Koliko će se još takvih borbi, oko kojih se vrti samo lova, dogoditi prije nego što ja dobijem priliku?'

  • +6
Stipe Miočić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Učini li Miočić ono što bi se Blaydesu najviše sviđalo i posveti se odgovornostima u Octagonu, onda je jasno da bi prednost prije svih dobio 'DC'. Treći susret Stipe i bivšeg dvostrukog prvaka nešto je što i predsjednik UFC-a Dana White ima u svojim planovima te je, kako stvari stoje, borba i kojoj se Cormier najviše nada... Ako pitamo Curtisa, potencijalni treći okršaj i ukupna pobjeda u trilogiji trebala bi pripasti Miočiću, djelomično i zbog toga jer će, prema njemu, Cormier ponoviti pogrešku iz prošlog meča.

'Mislim da će Stipe ponovno pobijediti. Pogotovo sada kada je 1-1 u međusobnim susretima. Ako dođe do te borbe, runde će biti puno eksplozivnije. Obojica su već osjetili što drugi ima za ponuditi i ovoga puta neće biti toliko neodlučni. I dalje smatram da je Stipe bolji udarač i definitivno ima prednost u dosegu. Ali... puno će toga ovisiti i o 'DC-ju'. Ako on dođe s ciljem da se fokusira samo na hrvanje, onda bi i mogao pobijediti, no ipak mislim da on ima problem ega. On želi borbu na nogama sa Stipom i to će biti njegov novi pad. Definitivno bih volio vidjeti sebe u meču sa Stipom, ali sada sam fokusiran na JDS-a', u zaključku je iznio svoju prognozu ovaj elitni teškaš iza kojeg je trenutno uspješna karijera s 12 pobjeda, dva poraza i jednim 'no contestom' iz 15 nastupa. Podsjetimo, samo je Francis Ngannou pronašao rješenje za Curtisa. I to dvaput.