ZEMLJO, OTVORI SE

Izveo penal u 95. minuti i rasplakao cijeli stadion: Srpski izbornik ponovo je to doživio...

06.12.2018 u 20:58

Bionic
Reading

Srpski izbornik Milovan Rajevac doživio je reprizu šokantnog četvrtfinala SP-a u Južnoj Africi, ovaj put s Tajlandom na AFF Suzuki kupu, a Adisak Kraisorn osramotio se izvođenjem penala u 95. minuti utakmice s Malezijom koji je trebao njegovu reprezentaciju odvesti u finale...

Nogometna dominacija Tajlanda u jugoistočnoj Aziji neslavno je završena ove srijede. Nakon dva u nizu osvojena AFF Suzuki kupa, prvenstva ovog dijela svijeta, ovaj put se Tajlanđani nisu uspjeli naći niti u finalu.

Bolan je to šamar za srpskog izbornika Milovana Rajevca koji je preuzeo u veljači 2018. godine reprezentaciju nakon što nije bila ni blizu plasmana na SP u Rusiji, u završnoj rundi azijskih kvalifikacija.

Tajland zapravio nije mogao biti bliže ulasku u finale AFF Suzuki kupa, jer nakon 1:1 u gostima tražio je pobjedu u polufinalu na svom nacionalnom stadionu u Bangkoku protiv Malezije. Dvaput je vodio, a u posljednjim sekundama zadnje minute sudačke nadoknade imao je penal za pobjedu pri rezultatu 2:2.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Na scenu je stupio Adisak Kraisorn, napadač Muangthong Uniteda i potpuno se osramotio. Poslao je loptu visoko iznad gola, a na šokiranim tribinama moglo se vidjeti kako neki navijači plaču.

Još gore je bilo izborniku. Za Rajevca je to bila repriza najveće noćne more u izborničkoj karijeri, kada je s Ganom protiv Urugvaja bio na pragu ulaska u polufinale SP-a u Južnoj Africi 2010. godine, ali je u zadnjim sekundama susreta Suarez rukom spasio svoj gol, a Gyan nije uspio penal pretvoriti u pobjedu.

Tajland ostaje na pet osvojenih kupova jugoistočne Azije, a Malezija će protiv Vijetnama u dvije utakmice 11. i 15. prosinca tražiti svoju drugu titulu...