ht prva liga

Izravni okršaj Osijeka i Lokomotive u borbi za Ligu prvaka; evo gdje možete gledati utakmicu sezone

25.07.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Posljednje kolo Hrvatski Telekom Prve lige nije moglo ispasti zanimljivije jer će u izravnom dvoboju Osijek i Lokomotiva (Arenasport 4, 21.05 sati) u Gradskom vrtu odlučiti tko će u Ligu prvaka. Pobjednik ovog susreta sigurno osvaja drugo mjesto na ljestvici koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. No, ako kojim slučajem utakmica završi bez pobjednika, priliku ima i Rijeka koja na Rujevici dočekuje Istru (Arenasport 1, 21.05 sati). Rijeka mora pobijediti i čekati remi u Osijeku...

'Slijedi nam spektakularna završnica prvenstva, do zadnje minute neće se znati tko će zasjesti na drugu poziciju. Bolje je za nas igrati u Gradskom vrtu pred praznim tribinama, nego uz gromko bodrenje domaćih navijača, koji su ove sezone često nosili Osijek do uspjeha. Nemamo što kriti, to je naša prednost', kaže uoči večerašnjeg dvoboja trener Lokomotive Goran Tomić i dodaje:

'Rekao sam igračima da moraju biti ponosni i sretni, jer u iduće dvije subote igramo dva finala. I kako god sve završni, ovo je povijesna sezona Lokomotive, koja s neusporedivo manjim budžetom od izravnih suparnika ravnopravno sudjeluje u borbi za vrh do zadnje sekunde.'

Gradski vrt je prava utvrda, Osijek za prvenstveni poraz na svom terenu ne zna već 25 utakmica u nizu. Posljednji put je doma izgubio još veljači 2019. godine od Hajduka, ima 18 pobjeda i sedam remija. Lokomotiva posljednje gostovanje ne pamti po dobrome, izgubili su čak 4:0...

  • +4
Lokomotiva - Gorica, 35. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Najvažnije da se nogomet vratio. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Sad se u sastav 'lokosa' vraća Tolić koji je odradio kartone, a pokušat će se osposobiti Atiemwena, Petraka i Sammira, nikoga se neće 'čuvati' za finale Kupa.

'Spremni smo za taj izazov u Osijeku. Možemo pobijediti, siguran sam u to. Na početku sezone svi bi potpisati ovakav scenarij da u zadnjem kolu pobjedom možemo skočiti na drugo mjesto!', zaključio je Tomić.

A u redovima Osijeka svi su, barem prema van, mirni. Prije svih trener Ivica Kulešević.

  • +17
Varaždin - Osijek (HT Prva liga, 35. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Ne volim taj termin - povijesna utakmica. Mi smo u svaki dvoboj do sada ulazili kao da nam je upravo on najvažniji, tako je i sada, kada pada odluka. Imali smo odličnu sezonu i bilo bi sjajno za sve nas da je završimo na najbolji mogući način', kaže Kulešević i nastavlja:

'Sve se nekako lomi preko naših leđa, pa i mojih osobno, ali izdržat ćemo i to. Igrači su nam itekako motivirani, pa i Bočkaj koji jedva hoda i ne trenira cijeli tjedan kaže da bi zaigrao i s jednom nogom ako treba. I to govori o našem zajedništvu.'

Sigurni smo da će u Osijeku biti pravi spektakl, obje momčadi moraju ići na sve ili ništa, samo pobjeda donosi Ligu prvaka. Kalkulacija ne bi smjelo biti, čeka nas prava utakmica.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

U isto će vrijeme igrati Rijeka i Istra 1961. I Rijeka je u kombinacijama za Ligu prvaka, ali ne ovisi samo o sebi. Na Rujevici je domaćin veliki favorit, sve osim pobjede Rijeke bilo bi veliko iznenađenje.

Svi će 'jednim okom' biti i na utakmici u Osijeku jer Rijeka do drugog mjesta može samo ako pobijedi Istru, a u isto vrijeme Osijek i Lokomotiva odigraju bez pobjednika!

  • +7
Hajduk - Rijeka, 35. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Pratit ćemo rezultat u Osijeku. Ovo drugo mjesto sada ne ovisi samo o nama, ali da to ostvarimo bilo bi vrh vrhova. Zdravstveni karton? Halilović nije u kadru zbog kartona, za Smolčića je sezona gotova, a još je par igrača koji nisu na sto posto', kazao je trener Rijeke Simon Rožman.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Hajduk1:4
Osijek-Lokomotiva21:00
Rijeka-Istra 196121:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb36255680
2.Osijek351711762
3.Lokomotiva35188962
4.Rijeka351871061
5.Hajduk361861260
6.Gorica3612131149
7.Slaven Belupo361091739
8.Varaždin36991836
9.Istra 1961355102025
10.Inter Zaprešić36382517

Sljedeće utakmice