REUTERSOV IZBOR

Izjave Igara: Balićeve cigle; ljepotica i alkohol...

13.08.2012 u 11:15

Bionic
Reading

Među 16 najdojmljivijih izjava sudionika Olimpijskih igara u Londonu, koje su njezini reporteri dobili na terenu, novinarska agencija Reuters svrstala je i reakciju Ivana Balića nakon polufinalnog poraza od Francuza

Novinar je pitao 33-godišnjega hrvatskog reprezentativca misli li da je Hrvatsku u polufinalu slomio pritisak prevelikih očekivanja.

'Nismo osjećali nikakav pritisak. Trebali biste nastupati u mojoj državi pa biste vidjeli što je pravi pritisak. Ondje vas gađaju ciglama,' komentirao je legendarni rukometaš.

Među najboljim izjavama Reuters je probrao i slavljeničku Pije Sundhage, izbornice američke ženske nogometne reprezentacije, inače rođene Šveđanke, po osvajanju olimpijskog naslova pred 80.000 ljudi na Wembleyju.

'Kako se osjećam? Teško je to izraziti na engleskom jeziku. Još je teže na švedskom.'

Ljepuškasta britanska pistovna biciklistkinja Victoria Pendelton po osvajanju svog zlata u disciplini keirin otkrila je zašto ne voli piti alkohol.

'Mislim da ne bi bila dobra ideja piti šampanjac. Pola čaše i mogla bih završiti s bilo kim...'

Prašine je podigla i seksualna aluzija londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona, koji je govorio o olimpijskom duhu i događajima u olimpijskom selu.

'Naša je parola "Inspirirajmo novu generaciju", ne nužno "Stvorimo novu generaciju", premda mnogi sportaši u Olimpijskom selu rade na tome.'