Mandalinić SELI U Füchse Berlin

Izjava Jovića koja je izazvala polemiku; PPD Zagreb hitno prodao najboljeg igrača!

21.11.2017 u 14:14

Bionic
Reading

Moćni njemački rukometni klub Füchse Berlin realizirao je transfer hrvatskog reprezentativca Stipe Mandalinića. Tako su čelni ljudi PPD Zagreba uspješno završili pregovore te dogovorili odštetu koja će itekako dobro doći hrvatskom prvaku. No, usprkos prodaji najboljeg igrača glavni menadžer kluba Božidar Jović uvjeren je kako nema razloga za brigu

Stipe Mandalinić igra sjajnu sezonu, a u rukometnu Bundesligu odlazi kao najbolji igrač PPD Zagreba te prvi strijelac rukometne Lige prvaka. Službena obavijest kako je 25-godišnji Stipe Mandalinić, koji će se berlinskim Lisicama priključiti već sljedećeg tjedna, potpisao ugovor za Füchse Berlin u trajanju tri i pol godine stigla je iz kluba u kojem se afirmirao kao igrač.

'Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Želimo mu se zahvaliti na tome što je svakoga dana bez iznimke pokazivao svoje sportske i ljudske kvalitete i što je u proteklih šest godina osvjetlao obraz sebi, svojoj obitelji, ali i rukometnom klubu PPD Zagreb. Stipi želimo svu sreću u daljnjem razvoju karijere, neka ga zaobiđu ozljede i neka osvoji još puno velikih sportskih trofeja', kazao je glavni menadžer kluba Božidar Jović dodavši:

'Što se momčadi tiče moram naglasiti da nema razloga za brigu. Na toj poziciji imamo iskusnog Damira Bičanića i nadolazeću zvijezdu Mateja Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta i zadataka u napadačkom segmentu. Podsjećam da mi čekamo i Domagoja Pavlovića da se vrati treninzima nakon jedne neugodne ozljede stoga smo i više nego dobro pokriveni na poziciji lijevog vanjskog', zaključio je Jović iznenadivši svojom hrabrom izjavom mnoge rukometne analitičare. Malo je reći kako su njegove riječi izazvala polemiku...

Pogotovo u trenutku kada je novi trener PPD Zagreb postao Zlatko Saračević kojem je momčad preko noći znatno slabija nego je bila pod sada već bivšim trenerom Kasimom Kamenicom.

Direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Vedran Šupuković osvrnuo se na financijski dio ovog transfera.

'Naša je realnost da u ovome trenutku nismo mogli zadržati Stipu Mandalinića. Pojavila se ponuda na koju mi, u sadašnjoj financijskog situaciji, nismo mogli ne reagirati, a tu je i stavka da će sam igrač dobiti višestruko veća primanja od onih koja je imao u Zagrebu', dodao je Šupuković otkrivši zašto je tako brzo ili bolje rečeno hitno prodan najbolji igrač. Novac je očito presudio...

Dodajmo još kako je Mandalinić, prije nego je stigao u Zagreb, nastupao za RK Karlovac i RK Split, te kako je stalni član hrvatske rukometne reprezentacije.

Dosad se karijeri okitio kadetskim europskim zlatom u Crnoj Gori 2010., juniorskim svjetskim srebrom u Turskoj (najbolji lijevi vanjski i MVP turnira) 2012. godine te seniorskom broncom iz Španjolske 2013. godine.

  • +16
VELUX EHF Liga prvaka, skupina B, 5. kolo, RK PPD Zagreb - RK Vardar Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović