kad te 'uhvati grč'

Izgubio je nogu, ali ne i smisao za humor; zna se našaliti na svoj račun

27.12.2017 u 14:16

Bionic
Reading

Jackson Follmann (25) jedan je od nogometaša brazilskog Chapecoensea koji su 2016. godine preživjeli avionsku nesreću. Nažalost, nadarenom golmanu liječnici su morali amputirati desnu nogu, ali to ga nije spriječilo da se i dalje bavi nogometom. Sad je svojim potezom na humanitarnoj utakmici oduševio cijeli svijet...

Pred Jacksonom Follmannom bila je obećavajuća nogometna karijera, sa svojim je Chapecoenseom putovao na utakmicu finala Copa Sudamericane... No, u avionskoj je nesreći poginulo 19 nogometaša, on je preživio pad, ali je ostao bez desne noge.

Bez obzira na sve Follmann se nije odrekao svoje velike ljubavi, dobio je protezu te redovito igra nogomet. Tako je redoviti sudionik humanitarnih utakmica na kojima se prikuplja pomoć za obitelji poginulih nogometaša Chapecoensea. Baš je na posljednjoj takvoj utakmici pokazao da se zna našaliti na svoj račun - OK, izgubio je nogu, ali ne i smisao za humor!

Autor: youtube

U jednom je trenutku Follmann nakon sudara s protivničkim igračem na centru igrališta pao na travu i sjajno odglumio ozljedu. Uhvatio se za nogu i simulirao - grčeve. Suigrači i protivnici odmah su mu pritrčali u pomoć, no šaljivac ih je dočekao uz široki osmijeh. Držao se za - umjetnu nogu!

  • +12
Ovako se nogometni svijet poklonio poginulim igračima Chapecoensea Izvor: Reuters / Autor: Jaime Saldarriaga

Svi su na stadionu odahnuli, kako navijači, tako i igrači na terenu. Prihvatili su šalu nestašnog Jacksona, 'odglumili' svoju rolu i od srca se svi zajedno nasmijali.