KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012.

Izbornika Bilića brine travnjak u Gruziji

21.03.2011 u 17:13

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je ogled u Tbilisiju protiv Gruzije u sklopu kvalifikacija za Euro 2012. Upravo tu utakmicu izbornik i njegov stožer su označili kao bitnu za uspjeh u kvalifikacijama, no u ovom trenutku Bilića brine stanje travnjaka u Gruziji

Hrvatska nogometna reprezentacija od nedjelje je krenula s pripremom za ogled s Gruzijom, gdje će u subotu odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. Izbornikove glavobolje u ovom trenutku nisu vezane uz ozljede igrača već zbog travnjaka u Tbilisiju koji je navodno još u lošijem stanju nego onaj u Maksimiru. Ipak, Bilić vjeruje da će sve biti u redu.

'Nama je teren vrlo važan, a ovaj u Gruziji će mijenjati tek nakon naše utakmice. Stalno smo u kontaktu s Tbilisijem gdje imamo prijatelje, a ljudi iz gruzijskog saveza obećali su da će trava biti ošišana, a travnjak ipak povaljan', kazao je Bilić kojeg jedino zanima uspjeh u glavnom gradu Gruzije te tvrdi da su on i njegov stožer upoznati sa svim prednostima i manama gruzijskog sastava.

Osim Bilića, na druženju s novinarima bili su Mladen Petrić te prvi golman Vedran Runje. Petrić je briljirao u prošlom kolu kada je za svoj HSV postigao tri gola, no svjestan je da mu to nije pozivnica za prvi sastav.

'Trener će odlučiti', tvrdi Petrić koji je vrlo dobro upoznat sa situacijom oko Marija Gavranovića koji je između Hrvatske i Švicarske izabrao 'zemlju čokolade i banaka'.

'Nitko se nema pravo ljutiti na njega. On ima više veze sa Švicarskom, tamo su mu prijatelji i obitelj i cijeli život je proveo tamo. Slično smo prošli ja i Rakitić.'

Vedran Runje sa svojih 35 godina na leđima nosi svoj Rennes koji se grčevito bori za opstanak u ligi. No, godine ga ne brinu.

'Za Lehmanna i Van der Sara sam još kadet. Kad napunim 40 godina možda. i ja napravim neki unosan ugovor', našalio se Runje.