hrvatska s njim ne gubi

Izbornik Zlatko Dalić uoči odlučujuće utakmice pojačava obranu; kapetan Osijeka pozvan za susret s Portugalcima

16.11.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Za posljednju utakmicu u skupini UEFA Lige nacija protiv Portugala (utorak, 17. studenog, Poljud, 20.45 sati) Dalić od ranije ne može računati na Kramarića, Rebića, Vrsaljka, Vidu i Brozovića, a nakon Švedske otpali su Ćaleta-Car koji odrađuje kartone i Uremović koji je ozlijedio zadnju ložu

Najveći problem za izbornika Zlatka Dalića uoči sutrašnje utakmice s Portugalom je kako složiti obranu. Vida je otpao zbog zaraze koronavirusom, Ćaleta-Car je protiv Švedske 'požutio' i mora odraditi kartone, a Uremović se ozlijedio.

I kad smo kompletni, u obrani je totalni 'propuh', a sada protiv Cristiana Ronalda i društva Dalić ima tek standardnog stopera Dejana Lovrena oko kojeg mora 'izgraditi' ostatak. Nekoliko je opcija - jedna je da Barišić, koji je inače lijevi bek, uz Lovrena odigra na stoperskoj poziciji kao što je to činio i u Švedskoj. U toj bi varijanti na lijevom beku zaigrao Melnjak, a na desnom Juranović.

Druga je opcija da Barišić zaigrana svojoj 'prirodnoj' poziciji lijevog beka, a da na stopersku poziciju Dalić uz Lovrena postavi mladog Pongračića.

  • +7
Švedska - Hrvatska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Henrik Montgomery

Kako bi dodatno pojačao konkurenciju, Zlatko Dalić je u ponedjeljak ujutro aktivirao poziv kapetanu Osijeka te će se Mile Škorić pod hitno priključiti reprezentaciji u Splitu.

VIDEO: Miroslav Lelas / Pixsell

Inače, Škorić do sada ima tri nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a u sva tri njegova nastupa Hrvatska je pobijedila rezultatom 2:1 (Meksiko, Wales i Gruzija)! Pa neka Mile zaigra i protiv Portugalaca, nitko se neće buniti ako se nastavi tradicija pobjeđivanja!