iz splita za tportal

Izbornik Zlatko Dalić ovako je reagirao na izjavu Nenada Bjelice kako 'ne komuniciraju'

06.05.2019 u 12:39

Bionic
Reading

Trener novog hrvatskog prvaka, Dinama, Nenad Bjelica, koji je s 'modrima' ostvario i veliki međunarodni iskorak, plasiravši se u osminu finala Europske lige, ovog je vikenda u jednom intervjuu 'okrznuo' i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića

'Moj odnos s izbornikom Zlatkom Dalićem? Iskreno, ja još nisam niti jednom razgovarao s njim!', kazao je Dinamov trener Nenad Bjelica u razgovoru za 24 sata i nastavio:

'Možda je to kritika, možda nije, ali da kažem drugačije - lagao bih. Nisam razgovarao niti s njegovim pomoćnicima. Puno sam pričao sa slovenskim ili poljskim, ali još nikada s hrvatskim izbornikom!'

>>>Nenad Bjelica progovorio o svom odnosu sa Zlatkom Dalićem: Još nisam niti jednom razgovarao s njim

Uh, i Vama se ovo čini nevjerojatnim? Iskreno, mnogi su ostali u šoku...

'Jednostavno, Dalić i ja nemamo nikakvu komunikaciju. Je li to normalno ili nije, procijenite sami', dometnuo je Bjelica koji je pokušao detektirati problem 'šuma u komunikacijskom kanalu' dvojice trenutno najvećih nogometnih autoriteta u Hrvatskoj.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Žao mi je zbog toga, izuzetno ga poštujem, kao i sve njegove dosadašnje rezultate. Od srca mu čestitam na svemu što je postigao s Hrvatskom, ali iz nekog mog kuta izostanak komunikacije s hrvatskim trenerima je i nedostatak respekta prema svima nama. Puno trenera u Hrvatskoj postiže lijepe rezultate, vjerujem da svi skupa zaslužujemo malo više respekta', iskreno je govorio Nenad Bjelica u velikom intervjuu za 24 sata i za kraj dodao.

'To je moja jedina zamjerka prema njemu. Ne znam da li nema vremena ili smatra nepotrebnim komunicirati s nama, to je njegova odluka i ja ju poštujem...'.

Naravno, s obzirom na prilično otvorenu kritiku na račun izbornika Zlatka Dalića, odgovor smo tražili i od prozvanog Livnjaka.

Javio nam se tijekom prijepodneva u ponedjeljak, nakon svečane sjednice grada Splita, na kojoj je dobio i godišnju nagradu.

'Barem vi novinari znate koliko respektiram i poštujem sve, od vas novinara, a posebno hrvatske trenere. Prema svima imam veliki respekt, guram ih, imaju moju podršku... A što se Nenada Bjelice tiče, skidam mu kapu za sve što je napravio s Dinamom i kakav je rezultat ostvario. I to sam već više puta naglašavao. Također, mislim da ne resepktiram druge, vjerujem da ni ova brojna priznanja ne bih dobivao', odgovorio je Zlatko Dalić treneru Dinama.

  • +12
Izbornik Zlatko Dalić objavio popis igrača kvalifikacijske utakmice Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX