dobre vijesti

Izbornik Zlatko Dalić može odahnuti, jer vraća mu se jedan od najjačih aduta: Osjećam onu staru snagu i moć koja me krasila

01.12.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Iako je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić mogao biti zadovoljan nastupima Josipa Juranovića i Filipa Uremovića na poziciji desnog beka na posljednjim utakmicama u Ligi nacija, vijest o povratku Šime Vrsaljka na terene sasvim sigurno jako će razveseliti izbornika

U španjolskoj La Ligi Šime Vrsaljko zadnji je put zaigrao još 23. veljače ove godine protiv Villarreala, dok je zadnji put u Simeoneovoj momčadi nastupio 11. ožujka u Ligi prvaka protiv Liverpoola.

Nakon toga zaredali su novi zdravstveni problemi, zbog kojih je Vrsaljko bio na tri artroskopska zahvata, pa je bio zaražen i koronavirusom, ali kao je potvrdio u intervjuu za Sportske novosti, sada je odradio testiranja koja su mu potvrdila da je spreman za najteže napore.

'Osjećam se dobro već više dana i treninga, ali nisam htio još likovati. Tih devet dana, pa do ovog ponedjeljka, puhao sam i na hladno,. No, sada kada smo odradili nekoliko najjačih testova u kampu i sve je prošlo u najboljem redu, mogu ustvrditi da sam sretan. Prvi put nakon skoro četiri godine radio sam baš sve što može maksimalno opteretiti koljeno i nema ni minimalne boli. to je fantastičan osjećaj', rekao je Vrsaljko za SN, pa nastavio.

'Testni trening prošao je kao nekad, radio sam sve pod punim intenzitetom što donedavno nisam nikako mogao. Znate, igrač najbolje osjeća svoje tijelo i njegove signale. Ovo je doista prvi put da sam ono top osjećaja da je to - to. Osjećam onu staru snagu i moć koja me krasila. To je izvanredno', poručio je 28-godišnji Vrsaljko.

Sada ga čeka ponovno 'uštimavanje' u momčadi Diega Simeonea, a na travnjaku odnosno dispoziciji treneru bi mogao biti već kroz desetak dana.

Naravno, ovakvom raspletu sigurno se jako veseli i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, koji će tako za kvalifikacije za SP u ožujku, a potom i na Euru u lipnju, na raspolaganju imati igrača koji mu je bio jedan od aduta na SP-u u Rusiji, a nakon kojeg su i krenuli ti svi zdravstveni problemi.

  • +23
Hrvatska - Portugal, Liga nacija Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL