borba za ep 2021

Izbornik Veljko Mršić i igrači nestrpljivo čekaju prvu utakmicu, Roko Leni Ukić poručuje: To nam se ne smije ponoviti!

20.02.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Igrači su motivirani i nestrpljivo čekamo prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Švedske, izjavio je hrvatski košarkaški izbornik Veljko Mršić koji je u društvu veterana Roka Lenija Ukića bio gost na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu

'Dojmovi su dobri, dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja. Odradili smo nekoliko dobrih treninga. Nestrpljivo očekujemo ovu prvu kvalifikacijsku utakmicu, očekujemo da istrčimo na parket pred punom dvoranom "Dražena Petrovića", da damo sve od sebe, da uživamo i ja se nadam da će to biti dovoljno za ono što svi očekujemo, a to je pobjeda', kazao je Mršić.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak prvu kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. igra protiv Švedske u 18,00 sati u Draženovu domu. Izbornik je odabrao je 12 igrača koji će nastupiti na prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2021. protiv Švedske. Na popisu se nalaze Toni Perković, Hrvoje Perić, Pavle Marčinković, Filip Krušlin, Roko-Leni Ukić, Darko Planinić, Miro Bilan, Mateo Drežnjak, Dominik Mavra, Roko Rogić, Željko Šakić i Marin Marić.

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić se slaže s izbornikom da su svi motivirani za prvu kvalifikacijsku utakmicu.

'Mislim da mi prvi, igrači i stožer, trebamo stvoriti neku pozitivu jer je bilo dosta loših stvari u prošlom ciklusu koje su djelovale negativno na izvedbu, to nam se ne smije ponoviti', kazao je Ukić.

'Svi momci koji su ovdje su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni, koncentrirani i imaju određeno iskustvo i kvalitetu iza sebe i sada je potrebno da to stavimo na parket, da napravimo tu sinergiju za ovu prvu utakmicu na domaćem terenu i uz sav respekt prema protivniku ne trebamo se opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima', dodao je.

Jedan od povratnika u reprezentaciju Kruno Simon čini se neće igrati protiv Švedske jer ga klub ne pušta.

Hrvatska kvalifikacije za OI otvara 24. lipnja protiv Brazila

Hrvatska će prvu utakmicu na kvalifikacijskom košarkaškom turniru za plasman na OI otvoriti protiv reprezentacije Brazila 24. lipnja u 20,00 sati, a drugu će utakmicu igrati dan poslije u isto vrijeme protiv Tunisa, objavila je FIBA na svojim službenim stranicama.

FIBA je u četvrtak objavila raspored i točno vrijeme igranja utakmica na kvalifikacijskim turnirima za olimpijske igre koji se igraju u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja.

Hrvatska će tako prvu utakmicu u skupini B igrati 24. lipnja u 20,00 sati protiv Brazila, a drugu 25. lipnja protiv Tunisa također u 20,00 sati. U skupini A u Splitu igraju Njemačka, Rusija i Meksiko.  Ako Hrvatska prođe u polufinale, onda će i za vikend 27. lipnja igrati protiv suparnika iz A skupine.

Kvalifikacije se igraju na četiri različita turnira, svaki ima po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Ranije su nastup na OI osigurale Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska, SAD i Japan kao domaćin.

Uz Split drugi gradovi domaćini kvalifikacijskog turnira su Beograd, Kaunas i Victoria. Na turnirima će se ukupno natjecati 24 nacije, a samo pobjednici turnira odlaze na Olimpijske igre.