NASTUP NA EP-u UPITAN

Izbornik Perasović ljut i zbunjen; Hezonja stigao na tajni sastanak!

17.07.2015 u 10:01

Bionic
Reading

Mario Hezonja, jedan od naših najnadarenijih košarkaša, u četvrtak je razgovarao u četiri oka s izbornikom Velimirom Perasovićem i, kako doznajemo, još nije jasno hoće li 20-godišnji Dubrovčanin zaigrati za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Europskom prvenstvu od 5. do 22. rujna

Hezonja, kojeg je krajem lipnja kao petog na NBA-ovom draftu izabrao Orlando Magic, još se nije izjasnio hoće li se 1. kolovoza priključiti pripremama s preostala dva NBA igrača, Bojanom Bogdanovićem i Damjanom Rudežom.

Kako doznajemo od američkih novinara, koji su pratili Ljetnu NBA ligu u Orlandu, u kojoj je Hezonja igrao dvije utakmice, trener Scott Skiles i suradnici su našem košarkašu sugerirali stanku u igranju košarke minimalno mjesec dana, uz dodatak kako bi voljeli da im se pridruži krajem kolovoza, uoči početka priprema za NBA sezonu. Je li to prevagnulo i rezultiralo time da Hezonja razmisli o preskakanju EP-a?

Navodno je liječnička služba Orlanda sugerirala Hezonji da se odmori i uopće ne trenira mjesec dana zbog ozljede prepone koja ga muči neko vrijeme. Izbornik Perasović stoga se u Svetom Martinu na Muri našao s njim u tajnosti, ali detalji razgovora nisu poznati. Zasad u HKS-u šute, ali su poručili da je Perasović ljut i vjerojatno zbunjen (do izjave nismo uspjeli doći, op.a.) jer su novinari doznali za tajni sastanak.

Možda je na sastanku s Perasovićem Hezonja tražio još koji dan odmora kako bi zaliječio manje ozljede na koje se požalio u Orlandu? U tom slučaju, svoj sud, kao i za Leona Radoševića, koji je otpao, treba dati liječnička služba HKS-a.

Na kraju ispada kako je nedavni intervju s američkim kolegom, u kojem Hezonja govori 'kako nije siguran hoće li igrati na EP-u', ipak djelomično točan.

Mladi košarkaš, koji je nedavno potpisao milijunski ugovor za Orlando, kojim u prve dvije sezone ima zajamčenih sedam milijuna dolara, očito još nije donio odluku. Ili jest, ali je Perasović još drži za sebe. I tako sve ide prema tome da ćemo dobiti još jedan 'slučaj'...

Svjestan je Hezonja kako je ispred njega prva NBA sezona, koja će biti vrlo zahtjevna, a s druge strane volio bi igrati za Hrvatsku u kojoj bi sigurno imao zapaženu ulogu uz svog bivšeg suigrača Darija Šarića, s kojim se sjajno slaže na terenu.