fiba čeka popis

Izbornik košarkaša Veljko Mršić nada se NBA pojačanju za dvije utakmice kvalifikacija: Dragan Bender? Nije nemoguće...

10.02.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić sve je podredio kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. koje počinju 21. veljače utakmicom protiv Švedske, ali s obzirom na manjak kvalitetnih igrača, iznenada se otvorila mogućnost da možda stigne i veliko NBA pojačanje

Kada je u subotu objavljeno kako je 22-godišnji Dragan Bender dobio otkaz u NBA momčadi Milwaukee Bucks, jer se taj klub odlučio za veterana Marvina Williamsa, otvorila se realna mogućnost da 216 cm visoki Dragan Bender dođe u Hrvatsku odigrati dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, Hrvatska 21. veljače u Zagrebu igra protiv Švedske, a 24. veljače gostuje kod Nizozemske.

'Dolaze nam dvije utakmice koje su nam jako bitne, a prioritet je plasman na Europsko prvenstvo', rekao je Mršić prije nekoliko dana, kada je objavio širi popis koji je dostavljen Fibi.

No s obzirom na to da je zadnji rok za prijavu igrača ponedjeljak 10. veljače u 23.59, izbornik Veljko Mršić je brzo reagirao i okrenuo je Benderov broj mobitela.

'Nismo se još uspjeli telefonski čuti, tako da vam ne mogu ništa konkretno reći. Nadam se kako ću danas tijekom dana (ponedjeljak) uspjeti s njime stupiti u kontakt. Iskreno, ne znam kakvi su mu planovi i je li uopće razmišljao o povratku u Europu. Znam samo da mu je potvrđen ugovor do kraja sezone i da je trenutačno slobodan', kazao je Mršić za tportal dodavši:

'Teško mi je komentirati dok se ne čujemo da mi kaže svoje planove. Nije nemoguće da ga uskoro do kraja sezone, što me ne bi iznenadilo, potpiše neka NBA momčad kojoj treba igrač na poziciji četvorke i petice. Isto tako još postoji šansa da nam pomogne... No takav igrač za kvalifikacije bio bi nam ogromno pojačanje', dodao je Mršić, a redovito prati u kakvoj su formi Hrvati koji igraju u NBA ligi.

Što se Bendera tiče, u momčadi Milwaukee Bucksa nastupio je u samo sedam utakmica uz prosječnih 13 minuta na parketu i učinak od 3,7 koševa te 2,9 skokova i šut za tricu od sjajnih 44 posto. Većinu sezone 216 cm visoki Bender proveo je u drugoj momčadi Milwaukee Bucksa u G Ligi te je čekao priliku u momčadi koja napada titulu prvaka. Ali je ipak nije dočekao...

Kada su naši najbolji NBA igrači u pitanju, Mršić kaže kako ga igre Bojana Bogdanovića, koji ubacuje 21 koš u prosjeku za momčad Utah Jazza, ne iznenađuje previše.

'Stigao je u novu momčad i nije se moglo znati kakvu će ulogu imati. No i prije prve utakmice za Utah znalo se kako kod Bojana kvaliteta nije upitna, znalo se da je vrhunski strijelac, a uz sve to je ovog ljeta nadogradio svoju igru te više ne ovisi samo o šutu. Sada je jednako dobar u prodorima i gledajući ukupno jako dobro igra. No ono što je najvažnije - igra u posloženoj momčadi koja mu vjeruje. Zbog svega navedenog ne iznenađuje me to što ima takvu statistiku', dodao je Mršić te još uvijek ne razmišlja o dodatnim olimpijskim kvalifikacijama u Splitu krajem lipnja. Nada se kako će tamo imati na raspolaganju sve NBA igrače…

'Daleko je još taj turnir i morate me shvatiti kada kažem da je sada baš sve podređeno kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, s naglaskom na prve dvije utakmice. U lipnju ćemo imati minimalno dva tjedna priprema za olimpijske kvalifikacije i kada vidimo u kakvom su stanju igrači, bit će dovoljno vremena za stvaranje igre. Zna se tko su naši glavni igrači', za kraj je poručio Mršić.