ZANIMLJIVA reakcija

Izbornik Ivica Tucak nakon vaterpolske rapsodije: 'Svaki brod koji kreće na daleki put s hrabrom posadom, nailazi na oluje, tajfune i druga iskušenja'

Bionic
Reading

U susretu 3. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Crnu Goru sa 13-8 (1-1, 6-4, 4-3, 2-0) osvojivši važne bodove u borbi za plasman u četvrtfinale

Hrvatska je otvorila turnir uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana (23-7), no u drugom kolu je doživjela neugodan 8-11 poraz od Australije. Stoga je bilo sasvim jasno kako bi novi kiks ugrozio plasman u četvrtfinale.

'Čestitam momcima na uistinu fenomenalnoj utakmici. Iza nas su dva teška, paklena dana. Došli smo na turnir s puno većim željama od onoga što smo pokazali u utakmici s Australijom. No to je u sportu tako, sadrži i dobre i loše dane. Ono što je meni bilo bitno nakon ovih izuzetno teških 48 sati bilo je da pokažemo svu raskoš talenata koje imamo, čestitam momcima od srca', kazao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

Utakmica s Crnom Gorom bila je 'Barakudama' točno 50-ta u svim dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama. U tih 50 susreta, imamo 31 pobjedu, remi i 18 poraza.

'Jedino što mi je bilo u fokusu ovih dana je kako dignuti dečke i kako im vratiti samopouzdanje. Vjerujem da sam uspio, zajedno s svojim kolegama. No ponavljam, momci su ti koji su iznijeli ovaj ogroman teret. Ja sam im na sastanku prije utakmice rekao da svaki brod koji kreće na daleki put, prekoceanski put s hrabrom posadom, nailazi i na oluje i tajfune i razna iskušenja koja mora proći da bi stigao na drugu stranu svijeta. Mi smo posada koja želi doći na drugu stranu svijeta. Utakmica s Australijom je bila jedna grmljavina, ali grmljavina koja je kod nas izazvala fantastičnu povratnu reakciju. Čestitam igračima od srca', zaključio je izbornik.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Loren Fatović s tri, te Javier Garcia, Ante Vukičević i Luka Bukić sa po dva gola, dok je Marko Bijač sakupio osam obrana

'Dogovor je bio da uđemo puno čvršće i agresivnije nego što je to bilo u utakmici s Australcima. Ovo je naš pravi ulazak u turnir, pokazali smo da možemo i da nam je mjesto ovdje. Zaslužena pobjeda. Mislim da nam je sada i gol razlika povoljna, sve nam se poklopilo. Idemo dalje! Idemo probati pobijediti sljedeću utakmicu. Očekujemo ponovo tešku utakmicu, no najbitnije da uđemo ovako kao danas i onda imamo šansu za pobjedu', zaključio je Luka Lončar.

U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Kazahstan sa 16-4 upisavši i treću pobjedu, a kasnije se još sastaju Srbija i Australija.

Hrvatska će u 4. kolu 31. srpnja igrati protiv Srbije.