ZAPOČELA AKCIJA GRČKA

Izbornik Dalić rekao koga osim Olića još želi u stožeru; što čekaju čelnici HNS-a?

23.10.2017 u 12:48

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i njegov pomoćnik Ivica Olić, bivši reprezentativac, zajedno su se pojavili pred novinarima prilikom objavljivanja popisa igrača na koje računaju na dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji

Kao što je izbornik Zlatko Dalić najavljivao pozvao je nekoliko novih igrača (Nikola Vlašić, Ante Rebić, Ivan Strinić i Marin Leovac) od kojih se očekuje kako će neki od njih na dvije ključne utakmice participirati s važnom ulogom.

Od prije nekoliko dana također je poznato kako se stožeru hrvatske nogometne reprezentacije priključio bivši reprezentativac Ivica Olić.

No, zanimljivo je kako se još uvijek čeka potvrda imenovanja ostalih pomoćnika, a sam Dalić je pred novinarima rekao kako su to donedavni kapetan Darijo Srna i legendarni golman Dražen Ladić s kojim je Dalić godinama surađivao u mladoj reprezentaciji i klubu.

Zašto se odugovlači s imenovanjem Ladića - koji očito nije 'dobro legao nekima' nije poznato, a na naš upit Ladić je samo kratko odgovorio 'kako i on čeka odluku.' Kome treba odugovlačenje i stvaranje nervoze u ovom trenutku?

'Želja mi je imati ljude od povjerenja, srčane i borbene kao što sam i ja, ljude koji će s ponosom doći na okupljanje i koji će mi pomoći. Oni poznaju igrače, u dobrim su odnosima s njima, a atmosfera nam je posebno važna u ove dvije utakmice. Svi moramo biti spremni na sve i siguran sam da ćemo biti kompaktni', poručio je Dalić kojem treba mir uoči utakmica protiv Grčke.

Naime, i čelni ljudi HNS-a su svjesni kako nije u igri samo stvar prestiža i odlazak na veliku scenu – što bi Dalića potvrdilo kao izbornika na najmanje dvije godine - nego u igri i ogroman novac (minimalno oko 15 milijuna eura!) koji Fifa uplaćuje svakoj reprezentaciji koja se plasira na SP.

Novi Dalićev pomoćnik Ivica Olić kratko je, po prvi puta u ulozi trenera, rekao:

'Velika mi je čast ponovno biti dio reprezentacije, ovoga puta u drugačijoj ulozi. Hvala izborniku na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Naravno da sam odmah pristao, u prvom telefonskom pozivu, i ako me izbornik želi ja ću pokušati pomoći.'

Dodajmo kako je okupljanje reprezentacije u ponedjeljak, 6. studenoga. a prvi dvoboj između Hrvatske i Grčke je u četvrtak, 9. studenog, na stadionu Maksimir. Uzvrat je tri dana poslije u Pireju na stadionu Karaiskakis. Obje utakmice započinju u 20.45 sati.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL