NOVO IME U SVLAČIONICI

Izbornik Dalić pozvao Petkovića; Dinamov napadač se dotakao nesretnog Pjace

11.03.2019 u 16:01

Bionic
Reading

Nakon teške ozljede Marka Pjace, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio je pozvati napadača Dinama Brunu Petkovića za predstojeće utakmice Europskih kvalifikacija protiv Azerbajdžana i Mađarske

Petković je bio među četvoricom igrača s pretpozivima za utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom, a nakon što je zbog ozljede Pjace ostao bez jednog od rješenja na napadačkim pozicijama, izbornik Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv i po prvi puta priključiti Petkovića u redove hrvatske A reprezentacije.

Ovaj 24-godišnji napadač istaknuo se odličnim igrama u dresu Dinama ove sezone, a prošloga tjedna postigao je pobjednički pogodak u dvoboju osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Petković ima jedan nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju - 2013. nastupio je u kvalifikacijskoj utakmici protiv Lihtenštajna te je pritom postigao i svoj prvi gol u hrvatskom dresu.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iznimno sam sretan što sam dobio poziv izbornika Dalića. Oduvijek sam govorio kako mi je reprezentacija Hrvatske jedan od najvećih sportskih ciljeva u karijeri i da ću napraviti sve od sebe da jednoga dana dobijem priliku u tom društvu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja izbornika, navijača ali i samog sebe. Veselim se okupljanju Vatrenih', rekao je Petković te dodao:

'Iako sam se nadao pozivu, nisam htio da on stigne zbog ozljede Marka Pjace kojeg ovim putem puno pozdravljam s nadom da će se što prije oporaviti.'