DOSTOJAN ODLAZAK

Izbornik 'azzurra' nudi Tottiju oproštajnu utakmicu

08.10.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli ponudio je kapetanu Rome Francescu Tottiju (34) nastup u nekoj od sljedećih prijateljskih utakmica kako bi se mogao dostojno oprostiti od igranja za 'azzurre'

Totti je objavio završetak reprezentativne karijere nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine na kojemu je Italija osvojila naslov svjetskog prvaka, da bi početkom ove godine ostavio mogućnost povratka u reprezentaciju za SP koje je održano u Južnoafričkoj Republici u lipnju, ali je zbog ozljeda morao odustati.

Prandelli je kazao kako ne razmišlja zvati Tottija za natjecateljske utakmice, ali mu želi ponuditi priliku da još jednom zaigra u napadu s bivšim suigračem iz kluba i dobrim prijateljem Antoniom Cassanom.

To bi bio dobar znak za djecu, njihovo ponovno zajedničko igranje bi im pokazalo kako su prijateljstvo i entuzijazam još uvijek prisutni u nogometu. Ne znam je li moguće da takvu utakmicu organiziramo već u studenome', rekao je Prandelli.

Totti je za talijansku reprezentaciju ostvario 58 nastupa.

Posljednji igrač kojemu je ponuđeno igranje u prijateljskoj utakmici za oproštaj od talijanske reprezentacije bio je bivši kapetan Milana Paolo Maldini, ali on je tu ponudu prije dvije godine odbio.