KONAČNA POTVRDA

Izbjegnut najgori mogući scenarij za hrvatski rukomet; bila bi to prava sramota...

24.11.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Ljubitelji hrvatske rukometne reprezentacije mogu odahnuti, jer je grad Split napokon potpisao ugovor s HRS-om o domaćinstvu Europskog prvenstva koje je u siječnju 2018. na rasporedu u Hrvatskoj

I dok uoči Europskog prvenstva izbornik Lino Červar ima problema s ozljedama i slabom minutažom pojedinih zvijezda u našem Rukometnom savezu bili su na mukama zbog organizacije.

Naime, gradovi domaćini su Zagreb Poreč, Varaždin i Split, ali ovaj posljednji je bio upitan. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara dugo nije želio potpisati ugovor s HRS-om, a razlog je bila razlika od par stotina tisuća kuna u odnosu na ono što je grad trebao, a nije želio uplatiti za troškove korištenja dvorane.

Bila je to zaista ružna situacija koja je na noge digla i čelnike EHF-a, bližio se krajnji rok za potpis ugovora i već se naveliko govorilo o najgorem mogućem scenariju odnosno da će Splitu biti oduzeto prvenstvo.

To bi bio pravi debakl za Hrvatsku, jer je Spaladium Arena već bila rasprodana, pošto tu u prvom krugu po skupinama igra Hrvatska.

Ipak, sve je završilo na najbolji mogući način, Hrvatska će igrati u Splitu, a to je u petak potvrdio i sam gradonačelnik.

  • +10
Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska - Slovenija Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Danas sam u ime Grada Splita potpisao ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom. HRS još mora utanačiti neke pojedinosti s tvrtkom TPN koja upravlja Spaladium Arenom. Neću dozvoliti da me itko preko medija pritišće i na taj način sebi priskrbljuje bolju pregovaračku poziciju. Europskog prvenstva u Splitu će biti i to Vam jamčim, a sve ostale stvari koje čujete i vidite su u službi zauzimanja boljih pregovaračkih pozicija', rekao je Krstulović Opara za Radio Dalmaciju.

Inače, Hrvatska se prvog dana Europskog prvenstva, 12. siječnja 2018., sastaje sa Srbijom, 14. siječnja s Islandom, a 16. siječnja sa Švedskom.