DOSTA JE BILO

Izbacite Srbiju iz međunarodnih natjecanja!

17.10.2012 u 09:55

Bionic
Reading

U engleskim medijima glavna tema nisu kvalifikacije za SP u Brazilu 2014, nego dvoboj mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu (0:1)

U kvalifikacijskoj utakmici za Euro u Kruševcu Englezi su svladali domaćine 1:0, a susret će ostati upamćen po ružnim scenama. Tijekom cijelog dvoboja domaći gledatelji su rasističkim povicima vrijeđali tamnopute igrače 'gordog Albiona', a poslije zadnjeg sučevog zvižduka došlo je do masovne tučnjave igrača.

Englezi tvrde kako su bili napadnuti i da su se morali braniti od srpskih nogometaša, a Engleski nogometni savez (FA) je poručio kako je podnio žalbu UEFA-i zbog rasizma. Novinari s Otoka su složni kako Srbiju treba teško kazniti, jer su incidenti u kojoj su u glavnoj ulozi njihovi tzv. navijači redoviti.

Najdalje je otišao bivši engleski reprezentativac Ian Wright. On je u svojoj kolumni za The Sun podsjetio kako je UEFA već zaprijetila Srbiji oštrim sankcijama ako ne riješi problem huliganizma i rasizma.

Bivši napadač Crystal Palacea, Arsenala, West Hama, Celtica i Burnleyja smatra kako to nije ništa promijenilo te na kraju podužeg teksta zaključuje kako je bilo dosta toleriranja takvih stvari i kako je vrijeme da se Srbija izbaci iz međunarodnih nogometnih natjecanja (FIFA i UEFA).