NIŠTA NOVA

Izabrani novi-stari čelnici NK Varaždina

18.01.2011 u 18:22

Bionic
Reading

NK Varaždin dobio je nove-stare čelne operativce nakon rijetko viđenog obrata koji govori da su prilike u varaždinskom prvoligašu daleko od priželjkivanih

U početku sve je djelovalo obećavajuće. Naime, nedugo nakon što je Goran Jukić otišao iz kluba, raspisan je natječaj za novog direktora. Međutim, stigle su tek tri kandidature, i to Vatroslava Bunića, Alena Sambolca te Stjepana Cveka koji je slovio za favoriti jer je već bio klupski dužnosnik.

Članovi Izvršnog odbora našli su se tako pred nimalo lakim zadatkom, što potvrđuje i to da im je trebalo gotovo dva mjeseca za donošenje odluke. A kada su sinoć njih sedmero i odlučili, iznenađenju nije bilo kraja. Naime, natječaj za direktora je poništen, a za direktora je imenovan Branko Jažek, dosadašnji v. d. sportskog direktora, koji se uopće nije javio na natječaj. S druge strane, Cvek, koji se javio na natječaj za direktora, izabran je za sportskog direktora!

Takav obrat, međutim, nije ništa spektakularno u klubu kojemu je nužno vodstvo koje će ga izvući iz (poslovne) krize. Naime, glasnogovornik Siniša Kalajdžija kaže da je Janžek najbolji izbor za direktora, jer je iskusan klupski djelatnik koji je već obavljao tu dužnost, baš kao što je i Cvek već obavljao dužnost sportskog direktora, i to od 2000. do 2002. godine.

Izbor direktora i sportskog direktora uvod je u novu promjenu koja se očekuje na skupštini NK Varaždin najavljenoj za sredinu veljače. Tada bi se naime trebao promijeniti, odnosno preploviti Izvršni odbor koji sada ima 13 članova.