baš lijepo

[VIDEO] Izabrana idealna momčad Eura; a u njoj je mjesto našao i jedan hrvatski reprezentativac; mnoge će iznenaditi o kome je riječ

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 11.07.2021 20:16
  • Objavljeno 11.07.2021 u 15:34
Bionic
Reading

Ove nedjelje spušta se zastor na 16. europsko nogometno prvenstvo, a tko će s njega otići najsretniji, odlučit će reprezentativci Italije i Engleske

Još je jedna utakmica ostala na ovogodišnjem Euru, posve drugačijem od dosadašnjih 15. U nedjeljnom finalu igraju Italija i Engleska, a mnogi se slažu kako su baš ove dvije reprezentacije i napravile najveći iskorak posljednjih mjeseci te da su, prema prikazanom, i zasluženo u finalu.

>> Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac nije skrivao za koga će navijati u finalu Eura, komentirao je sporni penal za Engleze, a onda i upozorio: Znamo svi čemu su Talijani skloni...

No, osim što ćemo doznati tko će biti novi europski prvak, ove nedjelje specijalizirani sportski portal The Athletic ponudio je i idealnu momčad ovog neobičnog Eura.

Naravno, hrvatske navijače, nakon ispadanja od Španjolske u osmini finala, a u kojoj su Dalićevi igrači primili dva čudnovata gola, jer kod prvog je Rebić vezao kopačke, a kod drugog Gvardiol kasnio s izlaskom na svog igrača jer je pio vodu, ovaj je izbor pomalo i iznenadio.

Jer u njemu nije već mnogo puta opjevani Luka Modrić, nego malo prije spomenuti - 19-godišnji igrač RB Leipziga Joško Gvardiol.

'Pozicija lijevog beka je jako interesantna, a na njoj je Gvardiol iz Hrvatske. Nevjerojatan je podatak da je službeno debitirao za reprezentaciju protiv Engleske na Euru, što je super način za prvi nastup za reprezentaciju. Zamijenio je Bornu Barišića u jednoj od prijateljskih utakmica uoči Eura i više nije izlazio iz momčadi. Solidan u obrani, Gvardiol se priključuje napadu točno kad treba iako je prirodno riječ o stoperu o kojemu ćemo još puno čuti', objašnjeno je zašto se Gvardiol našao na toj listi.

Inače, u idealnoj momčadi The Athletica su: Sommer - Coufal, Bonucci, Blind, Gvardiol - Pedri, Hojbjerg, De Bruyne - Sterling, Benzema, Ronaldo.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal