KATASTROFALAN ODAZIV

Iz prodaje povučeno pola milijuna ulaznica za nogomet

18.07.2012 u 12:45

Bionic
Reading

'Uvijek je izazov prodati sve ulaznice. Puno je objekata, puno sportova i disciplina', ponudio je ispriku šef Organizacijskog odbora Igara Sebastian Coe

Iako su organizatori najavljivali da će nogometni turnir na skorašnjim Olimpijskim igrama u Londonu biti veliki uspjeh, u utorak su potpisali "kapitulaciju" i povukli iz prodaje čak 500.000 ulaznica, računajući muško i žensko natjecanje.

Zanimljivo je da će biti smanjen kapacitet stadiona Hampden Park u Glasgowu, što dio otočkih medija objašnjava činjenicom da nijedan škotski igrač nije dio reprezentacije Velike Britanije. No, s druge strane, smanjit ćer se i kapacitet stadiona Millennium u Cardiffu, unatoč tome što u britanskoj vrsti ima i Velšana, štoviše Ryan Giggs je i kapetan momčadi.

'Uvijek je izazov prodati sve ulaznice. Puno je objekata, puno sportova i disciplina', ponudio je ispriku šef Organizacijskog odbora Igara Sebastian Coe.

U prodaji je još uvijek 250.000 ulaznica za nogomet, a samo 50.000 za sve ostale sportove. Očekuje se da će u posljednji trenutak u prodaju biti puštene i ulaznice koje nisu uspjeli prodati nacionalni olimpijski odbori. Tako bi se u ponudi trebalo naći još 200.000 ulaznica za nogometne turnire i 200.000 za ostale sportove.