KRAJ SURADNJE

Iz momčadi F1 odlazi vozač koji je na sebe navukao neviđenu mržnju i prijetnje smrću: Bilo je ovo fantastično putovanje!

23.09.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Kanađanin Nicholas Latifi (27) na koncu ove sezone napušta ekipu Williams Racinga, objavila je britanska momčad Formule 1

Latifi je debitirao u Formuli 1 s Williams Racingom na Velikoj nagradi Austrije 2020. i do sada je startao 55 puta osvojivši sedam bodova.

'Želio bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se svima u Williams Racingu, svim ljudima u tvornici i onima s kojima radim uz stazu. iako nismo postigli rezultate za koje smo se nadali da hoćemo, ipak je to bilo fantastično putovanje', kazao je 27-godišnji Kanađanin.

'On je sjajan timski igrač koji ima odličan stav prema svojim kolegama i poslu te je omiljen i cijenjen u cijelom poslu. Želimo mu puno sreće u budućnosti, kako u kokpitu tako i izvan njega', dodao je izvršni direktor i voditelj tima Jost Capito. Inače, Latifi će ostati upamćen i kao čovjek čija je nesreća odlučila prvaka 2021.

On se pet krugova prije kraja zadnje utrke sezone zabio u zid, safety car je izašao na stazu, što je Maxu Verstappenu omogućilo da sustigne Lewisa Hamiltona te ga s novim gumama prestigne u zadnjem krugu za pobjedu i naslov prvaka.

  • +7
Formula 1, VN Italije, Monza Izvor: Profimedia / Autor: ANTONIN VINCENT/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Primio sam tisuće poruka na svoje račune na društvenim mrežama. Većina je bila podrška, ali bilo je i puno mržnje i zlostavljanja', rekao je tada Latifi u otvorenom pismu koje je objavio na društvenim mrežama.

Latifi je prihvatio da kao 'sportska osoba koja se natječe na svjetskoj pozornici' očekuje kritike, ali ga je šokirao 'ekstremni ton mržnje, zlostavljanja, pa čak i prijetnje smrću'.

Za sada je poznato kako će Alex Albon i iduće sezone voziti za Williams, a uskoro će biti poznata i puna postava vozača za 2023. godinu.