nba liga već otkazana

Iz kluba našeg Bojana Bogdanovića stigla vijest i o drugom košarkašu zaraženom koronavirusom

12.03.2020 u 16:16

Bionic
Reading

Nakon što je kod jednog igrača Utah Jazza, u kojem igra i hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović, utvrđeno da je pozitivan na koronavirus sjevernoamerička košarka liga NBA je u srijedu objavila je da prekida sezonu do daljnjega.

Ovo je priopćenje objavljeno kratko nakon što je odgođena utakmica Utah Jazza i Oklahoma City Thundera jer je Rudy Gobert pozitivan na koronavirus. Prema NBA-ovom priopćenju zaraženi igrač nije bio u dvorani u vrijeme početka utakmice.

ESPN je objavio da su igrači Jazza i Thundera u karanteni u Chesapeake Energy Areni u Oklahoma Cityju. Igrači i stožer Utah Jazza će ostati u Oklahoma Cityju, dodaje ESPN, navodeći kako raspored za daljnje korake nije poznat.

'Jutros je igrač Utah Jazza bio pozitivan na gripu, grlobolju i infekciju gornjih respiratornih organa', navodi Jazz u svom priopćenju.

'Nakon savjetovanja i suradnje s liječničkim stožerom NBA lige i zdravstvenim djelatnicima Oklahome, donesena je odluka da ga se testira na COVID-19. Preliminirani rezultati su stigli točno pred početak utakmice Utah Jazz-Oklahoma City. Stoga je donesena odluka da se utakmica odgodi', nastavlja se u priopćenju.

Nažalost, to nije jedini slučaj zaraze koronavirusom u klubu za kojeg igra i naš Bojan Bogdanović.

Naime, tijekom četvrtka stigla je vijedt kako je istim virusom zaražen i 23-godišnji šuter Donovan Mitchell.