drama uoči povijesne utakmice

Iz Dinama poslali oštro priopćenje: Ugrožava se daljnji razvoj kluba

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 21.02.2019 08:41
  • Objavljeno 21.02.2019 u 08:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama ovog četvrtka od 18.55 sati, uz prijenos na Arenasportu 3, igraju uzvratnu utakicu 16-ine finala Europske lige, u kojoj moraju prestići prednost plzenske Viktorije od 2:1. No, dan uoči ove povijesne utakmice, Dinamo ima (i) drugih problema

Naime, udruga članova Dinama 'Dinamo to smo mi' prijavila je sportskoj inspekciji predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu.

Prema saznanjima članova Udruge, Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj.

  • +12
  • +9

Viktoria Plzen - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Iz Dinama su se povodom cijelog slučaja oglasili priopćenjem, kojeg prenosimo u cjelosti.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Poštovani predstavnici medija,

tragom vijesti koje su objavljene na pojedinim internet portalima, GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako klub nije zaprimio rješenje Sportske inspekcije (Grada Zagreba) kojom se predsjednik Uprave kluba kažnjava zabranom obnašanja dužnosti u organizaciji sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva.

Upravo zbog toga je u najmanju ruku čudno što se rješenje objavilo u medijima prije nego je stiglo na adresu onih kojima je namijenjeno i tu izražavamo sumnju u kršenje pozitivnih zakonskih propisa.

Osim toga, ne možemo se oteti dojmu kako je objava rješenja u pojedinim medijima u predvečerje velike europske utakmice Dinama nije slučajna te je u službi daljnje destabilizacije kluba koji bilježi ponajbolje rezultate u novijoj povijesti.

Iako je nezahvalno komentirati rješenje koje, ponavljamo, još uvijek nismo zaprimili, pretpostavljamo kako je to rezultat neobjavljivanja financijskog izvještaja za 2017. godinu na mrežnim stranicama kluba u kratkom zakonskom roku. Želimo istaknuti da se radi o banalnom prekršaju koji ničim nije ugrozio neometano i zakonsko odvijanje sportskih aktivnosti kao i djelovanje kluba u skladu sa zakonom. Klub je u zakonskom roku predao financijski izvještaj za proteklu godinu FINA-i te svim ostalim institucijama u skladu sa hrvatskim zakonskim propisima.

Predsjednik uprave GNK DINAMO imajući u vidu daljnji sportski prosperitet kluba prihvatio je osobnu odgovornost za navedeni slučaj, iako sam nije sastavljao izvještaj, te je isti bio u nadležnosti njegovih prethodnika.

Na ovaj način, a temeljem ovako izdanog Rješenja, pod uvjetom da je objava u medijima istinita, ugrožava se daljnji razvoj kluba, krše osnovna Ustavna prava kao što je pravo na rad i pravo na djelotvoran pravni lijek i žalbeni postupak, ugrožava egzistencija osoba koje rade u klubu kao i njihovih obitelji, a posebno iznimno pozitivna atmosfera koja je stvorena u klubu i oko njega.

Predsjednik Uprave i GNK Dinamo će po primitku rješenja poduzeti sve zakonom predviđene pravne radnje i postupke u svrhu zaštite predsjednika Uprave i funkcije koje obnaša u klubu te kluba u cjelini kako bi se zaštitio dignitet kluba i svih koji aktivno rade za dobrobit kluba.

GNK DINAMO

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!