neuništivi dr. ivo

Ivo Karlović još jednom ispisao povijest tenisa; ovaj njegov rekord mogao bi dugo trajati

22.10.2018 u 09:29

Bionic
Reading

Činjenica je kako tenisači igračku zrelost dosežu tek iza 30. godine života, no Ivo Karlović je dokaz da i s gotovo 40 godina na leđima ima još dovoljno 'dinamita' u njegovim udarcima. Div sa Šalate u nedjelju je srušio još jedan rekord, postao je najstariji osvajač turnira na ATP Challenger Touru

Kao drugi nositelj na ATP Challengeru u kanadskom Calgaryju Ivo Karlović (39) je u finalu pobijedio prvog nositelja Australca Jordana Thompsona (24) 7:6 (3), 6:3.

Tim je trijumfom Div sa Šalate s 39 godina i osam mjeseci života postao najstariji tenisač u povijesti koji je osvojio neki turnir na ATP Challenger Touru!

Inače, Karloviću je ovo bio sedmi osvojeni Challenger, a u karijeri ima i osam pobjeda na ATP Touru. Trenutno je Dr. Ivo 108. tenisač ATP ljestvice. Slavljem u Calgaryju prekinuo je čak dvije godine dug post jer posljednji je turnir osvojio još u kolovozi 2016. godine kad je u finalu Los Cabosa svladao Španjolca Feliciana Lopeza.

Nastavi li ovom ritmu, Ivo Karlović bi se do kraja sezone mogao vratiti u TOP 100 najboljih svjetskih tenisača. Za jednog 40-godišnjaka to i nije tako loše... Svaka čast, majstore!

  • +7
Ivo Karlović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia