i službeno predstavljen

Ivo Grbić otišao za Lionelom Messijem u Ligue 1; s time da je hrvatski golman izabrao dres francuskog prvaka

19.08.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Prošlog ljeta napravio je senzacionalni transfer, otišavši iz Lokomotive u madridski Atletico, a pri tom i donio klubu s Kajzerice 3,5 milijuna eura. Međutim, koliko god je Ivo Grbić prošlog ljeta bio oduševljen takvim razvojem događaja, u Atleticu je odigrao tek jednu utakmici i jedva je dočekao promijeniti sredinu

Rođen u Splitu prije 25 godina, priliku u Hajduku nije dočekao te je u srpnju 2018. preselio u Lokomotivu. Svojim obranama na golu kluba s Kajzerice Ivo Grbić privukao je pozornost velikog Atletica, koji ga je i kupio prošle godine da uči od Jana Oblaka. Pri tom mu je trebao biti i rezerva, ali koja bi povremeno i branila.

No, Grbić je u prošloj sezoni tek jednom stao pred gol Atletica, što je na kraju i djelovalo razočaravajuće za hrvatskog golmana.

Svjestan opasnosti da bi i dalje mogao braniti samo na treninzima, Grbić je prihvatio poziv iz Lillea, kluba koji je prošle sezone na veliko iznenađenje osvojio naslov francuskog prvaka, te je pristao na jednogodišnju posudbu.

'U zemlji koja je viceprvak svijeta Ivo Grbić je nedvojbeno jedan od najvećih potencijala na golu', napisali su iz Lillea.

'Jako sam sretan zbog dolaska u Lille. Hvala klubu na dobrodošlici koju sam imao. Ovo je velika šansa za mene. Namjeravam dati sve od sebe kako bih pomogao momčadi, kazao je Grbić.

Pa kad već nije imao prilike u La Ligi braniti protiv Lionela Messija, Grbiću se ta prilika otvara u Ligue 1.

S time da će se i ovdje morati boriti za mjesto prvog golmana, jer trenutno tu ulogu obnaša Brazilac Leo Jardim.

No, kako je u dvije utakmice primio čak sedam golova, vjerujemo da bi se Grbić vrlo brzo mogao izboriti za mjesto startera.