SLALOM U ADELBODENU

Ivica zbog pogreške završio kao 13., slavio Herbst

11.01.2009 u 14:26

Bionic
Reading

Austrijanac Reinfried Herbst pobjednik je slaloma Svjetskog kupa skijaša u švicarskom Adelbodenu. Ivica Kostelić je zbog pogreške u drugoj vožnji završio na 13. mjestu

Iako pod virozom i s temperaturom, Ivica Kostelić je vozio u Adelbodenu, i to s posebnim ojačanjem za ozlijeđeno rame. Na najstrmijoj slalomskoj stazi Svjetskog kupa Ivica je doskijao do 13. mjesta, a vrlo vjerojatno bi bio među prvih pet, ako ne i na pobjedničkom postolju da u drugoj vožnji nije napravio grešku ostavši na repu skija koja ga je koštala pada u poretku. U prvoj vožnji Ivica je bio fantastičan peti, no nažalost, zbog pogreške u drugom dijelu staze druge vožnje Kostelić je na kraju završio na 13. mjestu sa zaostatkom od 88 stotinki za pobjednikom u Adelbodenu.

Iznenađujući pobjednik slaloma na švicarskom skijalištu je Austrijanac Herbst koji je nakon prve vožnje bio deseti, a u drugoj je odvozio bez greške te na kraju zasluženo slavio sa 18 stotinki prednosti ispred svog sunarodnjaka i prvog nakon prve vožnje Manfreda Prangera. Treće mjesto pripalo je Nijemcu Felixu Neureutheru koji je za pobjednikom zaostao 32 stotinke.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal u Adelobodenu je, nakon prvih bodova u karijeri na Sljemenu, sa startnim brojem 70 završio nastup na 41. mjestu sa 2,86 sekundi zaostatka za vodećim.