OBRAČUN U KITZBÜHELU

Ivica završio kao drugi, ali prvi u kombinaciji!

23.01.2011 u 09:43

Bionic
Reading

Poslije pobjede u superveleslalomu, koja mu je prva u karijeri, te 11. mjestom u spustu u subotu, Ivica Kostelić kreće po nove bodove na stazi u Kitzbühelu. S obzirom da se nedjeljni slalom boduje i za kombinaciju najbolji hrvatski skijaš je u prilici osvojiti dosta bodova

Ivica je zauzeo drugo mjesto!! prvi je u kombinacijii!
Kreće Ivica!
Drugoplasirani iz prve vožnje Myhrer je tek na petom mjestu
Još samo trojica!
Odmah nakon Razzolija krenuo je Grange koji je sada prvi
Razzoli je odlično odvozio stazom i preuzeo je prvo mjesto!
Nakon dugo vremena netko je skinuo Hargina s mjesta vodećeg. Uspjelo je to Austrijancu Hirscheru
Deset najboljih je još ostalo. Vodeći je i dalje Hargin
Promjena na vrhu. Šveđanin Hargin je zasjeo na vrh.
Amerikanac Kasper preuzeo je vodstvo ispred Spencea
Krenula je druga vožnja. Zasad idu vozači koji su se plasirali od 30. mjesta na niže, tako da će još proći dosta vremena kada će Ivica na stazu. Zasad je prvi Kanađanin Spence

Sa prvim startim brojem Ivica Kostelić krenuo je u prvu vožnju nedjeljnog slaloma u Kitzbühelu. Kostelić je još jednom potvrdio da je u briljantnoj formi te je odvozio najbržu utrku. Tako će najbolji hrvatski skijaš drugu vožnju koja započinje u 13.30 krenuti kao prvi sa 26 stotinki zaostaatka za Myhrerom i 30 stotinki zaostatka za Herbstom.

Skijaški spektakl na stazi smrti u Kitzbühelu završava današnjim slalomom. Ivica Kostelić može biti itekako zadovoljan dosadašnjim učinkom. Pobijedio je u petak u superveleslalomu, po prvi puta u karijeri, u subotu je legendarni spust završio na 11. mjesto a danas ima priliku u slalomu, koji se ujedno boduje i za kombinaciju osvojiti čak 200 bodova.

Čak 99 skijaša je prijavljeno za ovu utrku, no može se reći da će Ivica Kostelić u drugu utrku krenuti kao prvoplasiran.
Prolaze skijaši, no Ivica je i dalje nedodirljiv na prvom mjestu. S obzirom da su ponajbolji slalomaši odvozili, teško da će netko skinuti Ivicu s prvog mjesta u prvoj vožnji.
Stazom je prošlo 15 skijaša. Ivica je i dalje u uvjerljivom vodstvu ispred Myhrera +26 stotinki te trećeplasiranog Herbsta +30 stotinki.
Iako se to na prvi pogled nije činilo, Ivica je odvezao vrlo brzu utrku, jer zasad niti jedan skijaš mu se nije približio
Kao deseti je krenuo Talijan Moelgg koji kasni za Ivicom 62 stotinke
Nijemac Neureuther prošle je godine slavio na ovoj stazi, ali sada je napravio veliku grešku i na kraju odustao.
Pet vozača su zasad prošla stazu, a Ivica i dalje drži prvo mjesto ispred Myhrera
Prvi koji je danas odustao je Austrijanac Raich.
Niti Herbst nije skinuo Ivicu s prvog mjesta. Austrijanac je trenutno drugi sa 30 stotinki zaostatka
Kao drugi iz startne kučice krenuo je Grange koji je završio 40 stotinki iza Ivice.
Kostelić je mirno i precizno odvozio prvu utrku u vremenu 52.20.

Ivica će nedjeljnu prvu utrku slaloma u austrijskom Kitzbühelu koja je na rasporedu u 10.15 krenuti kao prvi vozač. Tekstualni prijenos pratite na tportalu.