ALTA BADIA

Ivica u sjajnoj prilici uzeti i drugi slalom

19.12.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon slalomske pobjede u američkom Beaver Creeku, Ivica Kostelić u prvoj je vožnji slaloma u Alta Badiji trasirao put i prema drugoj pobjedi. Nakon prvog laufa zauzima drugo mjesto, sa samo 11 stotinki zaostatka za Marcelom Hirscherom

Austrijanac Hirscher u istoj je situaciji bio i u Americi, s time da je tada imao prednost od 14 stotinki, dakle čak i većom prednosti nego sada u Italiji. No, kako je morao barem 40-tak minuta duže stajati u ciljnoj ravnini, Ivica je uoči druge vožnje imao više vremena za odmor, što će vjerujemo i potvrditi kroz nastup u drugom laufa. 

Drugi hrvatski skijaš Dalibor Šamšal nije završio prvu vožnju.

TEKSTUALNI PRIJENOS DRUGE VOŽNJE PRATITE OVDJE

U hladnoj Alta Badiji drugi je lauf otvorio Japanac Yuasa, a potom i Čeh Trejbal. Tek ga je pretekao Talijan Thaler, ali Japanac se i dalje odlično drži. Pranger se ipak uspio probiti na drugo mjesto, iza vodećeg Talijana. Dosad je odskijalo 19 skijaša, ali Thaler je i dalje vodeći, što znaći da će se ugirati među deset vodećih.

I još jedan Talijan Stefano Gross zaostao je za Patrickom Thalerom. Šveđanin Myhrer ipak je 'skinuo' Talijane s vrha. Cristian Devile, još jedan Talina, stigao je iza Myhrera. Moelgg je prvi skijaš koji je izletio sa staze. Nijemac Felix Neureuther, nakon nekoliko grešaka, ipak je uspio preuzeti vrh od Myhrera. Razzoli je u cilj ušao kao najbrži i soigurao pobjedničko postolje, a nakon njega na stazu je izašao Ivica Kostelić.

Ivica je ušao s 34 stotinke prednosti pred Razzolijem, na drugom prolazu imao je samo dvije stotinke prednosti, a u cilj je ušao s vremenom 1:47.89, s dvadesetim vremenom druge vožnje. Posljednji je na stazu izašao Hirscher, ali je zauzeo pobjedničko mjesto.