KRANJSKA GORA

Ivica u lovu na Feuza i Hirschera

10.03.2012 u 09:18

Bionic
Reading

U Kranjskoj Gori skijaši voze osmi veleslalom sezone Svjetskog kupa. Ivica Kostelić ima startni broj 17. Prva vožnja počinje u 9.30, druga u 12.30 sati, a tekstualni prijenos pratite na tportalu

Ivica se vraća u skijaški cirkus nakon ozljede koljena zbog čega je izbivao mjesec dana, Na oporavak je otišao kao vodeći skijaš Svjetskog kupa, a sada gleda u leđa Švicarcu Beatu Feuzu i Austrijancu Marcelu Hircheru. Može li se najbolji hrvatski skijaš vratiti u igru za Veliki kristalni globus saznat ćemo danas.

PRVA VOŽNJA:

Marcel Hirscher je kao prvi postavio vrijeme 1:12.34, vozio je odlično, ali još bolji je bio sa startnim brojem 3 Talijan Massimiliano Blardone koji ga je nadmašio za 39 stotinki.

Odlično je odvozio i Francuz Alexis Pinturault koji je bio sekundu sporiji od vodećeg Talijana pa jepogurao Hirschera na treće mjesto. No, nešto kasnije s brojem sedam Amerikanac Ted Ligety je potukao konkurenciju te je za 1.22 sekunde nadmašio do tada vodećeg Blardonea. Sada je Hirscher četvrti.

Nakon deset skijaša redoslijed je Ligety, Blardone, Pinturault, Hirscher...S brojem 13 Talijan Simoncelli je došao do pete pozicije, dvije stotinke zaostatka za četvrtim Hirscherom.

Kao 17. spustio se Ivica Kostelić koji je u tome trenutku doskijao na 15. poziciju sa zaostatkom 3.38 sekundi. Osmijeh Kostelića govorio je kako je zadovoljan povratničkom vožnjom.

Nakon 25 skijaša prvih pet je Ligety, Blardone, Pinturault, Hirscher, Simoncelli, a Kostelić je 21.

Nakon 35 skijaša sve je jasnije da će Kostelić ući u drugu vožnju, trenutačno je 23., a Feuz je zasad na granici 30.

Nakon 55 skijaša jasno je kako je Kostelić izborio drugu vožnju, sada je 23., a njegov konkurent za Veliki globus Feuz nije ušao u drugi lauf. Inače, prvih pet je Ligety, Blardone, Pinturault, Hirscher, Simoncelli...