SRETNO

Ivica starta prvi na zadnjem slalomu sezone

18.03.2011 u 21:24

Bionic
Reading

Ivica Kostelić sa startnim brojem 1 krenut će u subotu po mali slalomski Kristalni globus na završnici Svjetskog kupa koja se vozi u švicarskom Lenzerheideu

Posljednjeg dana se u pojedinačnim disciplinama moraju podijeliti još dva mala Kristalna te ona najprestižnija - dva velika Kristalna globusa ukupnim pobjednicima FIS Svjetskog kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji za sezonu 2010/11.

Najvažnije je da će Ivica Kostelić otvoriti posljednji slalom sezone u Lenzerheideu. Sa startnim brojem 1 ove je sezone slavio već na slalomu u Adelbodenu. Kako je sada ponovno u Švicarskoj, 'neskromno' ćemo Ivici zaželjeti ponavljanje istog uspjeha.koji bi mu ujedno zajamčio i drugi mali slalomski Kristalni globus karijere nakon sezone 2001/02.

U posljednji slalom i pojedinačnu utrku sezone Ivica ulazi sa 478 bodova, a 36 bodova Ivičina je prednost u odnosu na Francuza Jean-Baptiste Grangea koji će imati startni broj 4. U slučaju ogromnih 'kikseva' Ivice i Jean-Baptistea do malog Globusa u slalomu može, ali samo pobjedom, još i Šveđanin Andre Myhrer (383 boda), sa startnim brojem '3'. Pobjednik posljednjih dvaju slaloma Svjetskog kupa, Austrijanac Mario Matt, u utrku će sa startnim brojem 2.

Start slalomskih vožnji Lenzerheidea predviđen je za 10 i 12.30, uz postavku u prvoj vožnji austrijskog trenera Hoeflehnera, a u drugoj vožnji švedskog trenera Larssona.