OTKAZAO VELESLALOM

Ivica: Spreman sam za obraniti mali globus

16.03.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Koastelić odlučio je u završnici Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu voziti samo slalom koji je na rasporedu u nedjelju

'Nama je u ovom trenutku najvažnija samo jedna disciplina i zato smo se odlučili da nećemo nastupiti u veleslalomu. Mislim da ne bi bilo koristi od nastupanja u drugim disciplinama, posebno ne u ovakvom stanju,' kazao je Ivica Kostelić na konferenciji za novinare.

'Isključivo mi je važan slalom,' istaknuo je.

Kostelić je na konferenciji za novinare rekao da ga u ovih par dana od zadnje utrke u Kranjskoj Gori gotovo ne boli ništa. 'Leđa smo sredili. Koljeno još uvijek malo boli, ali u granicama normalnog,' dodao je.

Što se tiče pritiska, Kostelić je kazao kako za njega nema velikog pritiska, jer ima prednost u toj disciplini.

'Trebam samo odvoziti solidnu utrku. Ne kao u Kranjskoj Gori. Branit ću ovu prednost i mislim da sam spreman za to,' kazao je Kostelić.

'Poslije Kranjske Gore smo vidjeli da ne mogu loviti zaostatak pa smo se usredotočili samo na ovo,' dodao je.

Ivica Kostelić nije vozio prve dvije utrke završnice Svjetskog kupa u Austriji - spust i super-G. U poretku slalomaša naš je skijaš vodeći sa 610 bodova, 50 ispred Austrijanca Marcela Hirschera (560) i 56 ispred trećeplasiranog Šveđanina Andrea Myhrera.

Kostelić je u ukupnom poretku na četvrtom mjestu sa 1064 bodova, 266 manje od Švicarca Beata Feuza, 191 manje od Hirschera i 67 manje od trećelpasiranog Norvežanina Aksela lunda Svindala.

Sa svojim prvim postoljem u karijeri jučer u super-G-ju, Hirscher se u ukupnom poretku za Svjetski kup približio na 75 bodova Feuzu, uoči dvije zadnje utrke sezone - veleslaloma i slaloma gdje austrijski skijaš ima veće izglede od Švicarca.