SUPERKOMBINACIJA

Ivica sedmim mjestom zadržao ukupno vodstvo

22.02.2009 u 14:43

Bionic
Reading

U posljednjoj superkombinaciji sezone koja se vozila u Sestriereu Ivica Kostelić je zauzeo sedmo mjesto i tako ostao vodeći skijaš svijeta. Pobjednik superkombinacije je Austrijanac Baumann koji je došao do svog prvog slavlja u karijeri

U Sestriereu se vozila posljednja superkombinacija svjetskog kupa skijaša. Nakon solidnog 11. mjesta u subotnjem veleslalomu, Ivica je u nedjelju odvezao i posljednju superkombinaciju sezone. Vodeći svjetski skijaš u ukupnom poretku odlično je odvezao superveleslalom završivši na devetom mjestu, da bi kasnije u slalomu rutinskom vožnjom popravio svoj plasman i na kraju završio na sedmom sa zaostatkom od sekundu i 19 stotinki za pobjednikom superkombinacije i tako osvojio novih 36 bodova, što ga i dalje zadržava na vodećem mjestu za veliki Kristalni globus.

Vidjelo se da je ozljeda leđa zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo ostavila traga na Ivičinoj formi, no veseli činjenica da je i uz sve te probleme vozio hrabro te da je i dalje vodeći skijaš svijeta, što nije mala stvar.

Pobjednik superkombinacije je Austrijanac Baumann koji je i nakon superveleslaloma bio najbolji, te je tako došao do svog prvog slavlja u karijeri. Drugo mjesto zauzeo je Francuz Lizeroux zaostavši za pobjednikom 32 stotinke, dok su treće mjesto podijelili Švicarac Janka te Talijan Innerhofer koji su zaostali 68 stotinki.

Francuz Grange je odličnom vožnjom i petim mjestom došao do novih 45 bodova i tako smanjio Ivičinu u borbi za veliki Kristalni globus, dok su se Raich i Svindal plasirali slabije od njega.

Tako u ukupnom poretku vodi Ivica Kostelić sa 802 boda, dok je drugoplasirani Grange sa 771, a na trećem je mjestu Benjamin Raich sa 769 bodova.

Super kombinacija vožena u Sestriereu ući će u povijest hrvatskog skijanja jer su četiri naša predstavnika startala među prvih 30. Natko Zrnčić-Dim završio je na kraju na 37. mjestu sa zaostatkom od šest sekundi, Ivan Ratkić je bio 39., a Tin Široki nije završio slalomsku utrku.